Photo News / VTM NIEUWS
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / VTM NIEUWS

▶ HLN LEGT UIT. Hoe uitzonderlijk is 30 graden in september?

De komende week krijgen we heerlijk weer. De maxima liggen tussen 23 en 27 graden. Hier en daar klimt de temperatuur zelfs tot 30 graden. Maar hoe uitzonderlijk is dat in september? In ‘HLN legt uit’ beantwoordt klimaatexpert Jill Peeters de vijf meestgestelde vragen over de hitte in september.

19 reacties

  • Hilde Janssens

    8 maanden geleden
    Ik heb nooit anders geweten dan dat er hier over de zomer geklaagd wordt. Of te warm, te fris, teveel regen, donder en bliksem... Ik weet al wel heel mijn leven geen vakantie aan de kust te boeken tijdens de zomermaanden als je hoopt op mooi weer. Sinds ik klein was waren april en mei dikwijls warmer dan juli en augustus. En als ik terug naar school moest was het ook warmer. Veel verandering zie ik niet.
  • Bart De keuster

    8 maanden geleden
    Mensen, klimaat in belgie is van geen tel, wij zijn maar een puntje op de wereldbol
  • Eddy Vermeulen

    8 maanden geleden
    Niks speciaals aan. Was in de jaren 70 ook al zo. En nog even dit, de zomer van 2023 trekt op niks.
  • Peter Nols

    8 maanden geleden
    Kort samengevat, we hebben een triestige zomer gehad, zelfs geen ideaal weekend gehad voor een barbecue.. Extreem weer? Ik heb 2 donderslagen gehoord, en ik heb zelfs héél hard moeten nadenken om ze me te herinneren. En om over hitte te praten moet het in de normale wereld al 40 graden Celsius worden. Van extreem klimaat is er vooralsnog weinig te merken, van extreme weersvoorspeller daarentegen geen gebrek.
  • benny gotty

    8 maanden geleden
    Hoe uitzonderlijk is 30 graden in september? Men kan dit wel aan de jongeren wijsmaken maar wij ouderen hebben anders meegemaakt en weten dat dit niet zo uitzonderlijk is.