Miles Ahead zet Belgische tech-startups op het juiste spoor: “We voorzien onmiddellijk 600.000 euro”

Het Gentse bedrijf Miles Ahead is een zogenaamde ‘venture studio’. Naast investeringen staat het startende technologiebedrijven ook bij met goede raad. Business AM sprak met Luc Burgelman, stichtend partner van Miles Ahead, die het concept uitlegde.


Beluister hier het volledige gesprek met Luc Burgelman:


De essentie: Miles Ahead durft investeren in Belgische tech-startups, en staat hen ook bij met ervaring. Daardoor hoopt men het traject in te korten.

  • Burgelman legt uit: “Miles Ahead is een investeringsfonds, maar met een studio eraan gekoppeld. We hebben niet enkel mensen met een financiële achtergrond om een fonds te begeleiden, maar ook mensen die ervaring hebben met startups, die zelf al door een paar keer door het proces gegaan zijn. Dit om bedrijven ook veel meer te kunnen begeleiden. Hoe zet je een bedrijf op, hoe ga je de markt op?”
  • “Het kan toch wel twee jaar duren voordat je gevonden hebt wat het product moet doen en hoe je de verkoop gaat opzetten. Je ziet toch telkens dezelfde uitdagingen terugkomen. We willen het traject van twee tot drie jaar gaan gaan herleiden tot 12 tot 18 maanden. Dat heeft een heel groot effect op de opbrengst van de stichters en de eerste investeerders.”

Meer investeringsgeld

  • Miles Ahead investeert vooral in startups die bezig zijn met artificiële intelligentie en deep tech: “De combinatie van jonge ondernemers en mensen die de technologie heel goed begrijpen, maken dit tot een opportuniteit voor onze regio. Daar kan meer investeringsgeld naartoe gaan. Vaak voorzien eerste investeerders tot 250.000 euro. Wij voorzien onmiddellijk 600.000 euro, waarmee een bedrijf in de eerste twaalf maanden veel verder kan staan.”
  • “De kloof tussen wat bedrijven vandaag aan technologie toepassen en wat er technologisch mogelijk is, is nog nooit zo groot geweest. De opportuniteiten voor bedrijven om de meer industriële toepassingen te maken zijn er. Maar er is nog redelijk veel werk”, aldus Burgelman.

(evb)

Meer