Lauryn wil haar doelen bereiken met de mensen die haar graag zien.© Filip Spoelders

Lauryn uit Kontich staat in finale Miss Antwerpen en hoopt palliatieve moeder te verrassen: “Hopelijk kan mama mij het kroontje nog zien opzetten”

Kontich -

Zaterdag 16 september waagt Lauryn Gilles (23) haar kans om de titel van Miss Antwerpen binnen te halen. De verpleegkundige hoopt haar mama, die strijdt tegen borstkanker, nog te laten zien dat zij het kroontje zal opzetten. “Ze kreeg nog twee jaar van de dokter, ze is mijn beste vriendin.”

Filip Spoelders

Vorige week viel Lauryn al in de prijzen. Ze won de titel van origineelste en creatiefste hoed tijdens een bezoek aan Waregem Koerse, waar ze met alle andere finalisten aanwezig was. Ze versierde haar hoed met een mondmasker, verband en een baxter om haar collega’s in de zorg te steunen. “Met mijn hoed wou ik aandacht vragen voor de verpleging omdat we op heel veel plaatsen onderbemand zijn na corona”, zegt Lauryn.

Lauryn met haar originele hoed tijdens Waregem Koerse, een ode aan het werk in de zorg.© RR

Ook haar mama Kim is verpleegkundige, zij vecht tegen kanker. “Mijn mama is palliatief. Anderhalf jaar geleden herviel ze in haar strijd tegen borstkanker die ze zeven jaar eerder had overwonnen. Bij de nieuwe diagnose geven de artsen haar nog twee jaar, ik heb veel angst om haar te verliezen. Maar op het podium van Miss Antwerpen staan of misschien het kroontje opzetten, dat wil ik haar nog laten meemaken. Eerder deze zomer kreeg ze drie hartaanvallen door de chemo. Gelukkig is ze opnieuw beter en trekt ze haar op aan mijn deelname. We praten er veel over en ze gaat mee naar de finale. Ze is mijn beste vriendin.”

Tweeling met beperking

Het is haar mama die Lauryn inschreef voor de wedstrijd. “Ik was vorig jaar naar de finale van Miss België aan het kijken toen mijn mama zei dat ik er ook zou kunnen tussen staan. De huidige Miss België Emilie Vansteenkiste bracht toen het verhaal dat ze haar mama had verloren door kanker.”

LEES OOK. Ongeneeslijk zieke Kim geeft ‘feest op het leven’ en trouwt opnieuw met Niels: “Ik voel het als een privilege om dit nog te beleven”

Met haar broer Roan en zus Tess, een tweeling met een beperking, en haar ouders die in het verleden pleegkinderen in een crisissituatie opvingen, is het duidelijk dat Lauryn tegen een stoot kan. “Het is veel allemaal, maar ik wil tonen dat, hoe moeilijk het leven ook is, het toch mogelijk is om doelen te bereiken met mensen die je graag zien. Ik kom uit een warm nest en zorg graag voor mijn mama en anderen. Al is het met deze deelname een keertje mijn beurt om in de aandacht te staan.”

Lauryn met haar mama Kim die vorig jaar na de diagnose haar huwelijksfeest opnieuw beleefde.© RR

Lauryn zegt niet thuis te zijn in de wereld van de missverkiezingen, maar ze geniet en leert bij. “Ik doe het liever dan ik had gedacht. Ik heb veel geleerd van de castings en de fotoshoots. Tijdens de campagne spreek ik veel meer mensen aan dan ik normaal zou doen. Nu ik in de finale sta, wil ik het perfect aanpakken. Ik hoop om door te stoten naar de selecties van Miss België.”

Lauryn geniet van de fotoshoots en de voorstellingen.© RR

Haar zelfvertrouwen kreeg eveneens een boost. “Een andere zaak die ik wil voorleggen, is dat sport en missverkiezingen zeker samen kunnen gaan. Ik speel volleybal bij Tesla Lint in eerste nationale. Met mijn 1,83 meter ben ik de grootste van de Antwerpse finalisten. Vroeger zou ik wat voorovergebogen lopen om toch maar niet zo groot te zijn als meisje. Ik deed nooit hoge hakken aan. Nu doe ik het wel en laat ik zien dat een sportlichaam thuishoort in deze wedstrijd.”

Een stem uitbrengen voor Lauryn kan via de website. Of door een sms naar 6665 met boodschap MA40 te sturen.

Op bezoek bij Waregem Koerse.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kontich