2016 Michael Tullberg

Zanger van Smash Mouth, bekend van monsterhit "All star", overleden (56)

De Amerikaanse zanger Steve Harwell (56) is overleden. Hij was de zanger en oprichter van Smash Mouth. De band is vooral bekend geworden door hun grote hit "All star" in de jaren 90. De manager van Harwell heeft het nieuws bekend gemaakt.

Smash Mouth heeft in de jaren 90 verschillende grote hits gescoord. Gaande van "All star" tot "Then the morning comes". Harwell richtte de groep mee op en was jarenlang de zanger en frontman van de band. Hij verliet uiteindelijk in 2021 om gezondheidsredenen de groep. Smash Mouth ging daarna op tournee met een andere zanger.

Harwell had al een tijdje gezondheidsklachten. De zanger is overleden aan acuut leverfalen in de aanwezigheid van zijn vrienden en familie, meldt zijn manager in een verklaring.

BELUISTER - "All star":

De groep leverde met "All star" mee een belangrijke bijdrage aan de songtrack van de jaren 90. Bij een iets jonger publiek zijn ze ook bekend, doordat het nummer werd gebruikt in de animatiefilm "Shrek". Voor die film coverden ze ook het nummer "I'm a believer" van The Monkees.

BELUISTER-  "I'm a believer":

Meest gelezen