Elias Cobbaut speelde in het verleden al voor KV Mechelen.© BELGA

Cobbaut terug naar KV Mechelen: akkoord over huur met aankoopoptie, dinsdag medische tests

Elias Cobbaut (25) wordt opnieuw een Kakker. Slaagt de linksvoetige verdediger dinsdag voor zijn medische tests, dan zet hij bij KV Mechelen zijn handtekening onder een huurovereenkomst met aankoopoptie. Hij komt over van de Italiaanse tweedeklasser Parma Calcio 1913.

tsfn, dige

De onderhandelingen verliepen aanvankelijk moeizaam, maar maandagavond kwam er dan toch witte rook. KV en Parma bereikten een akkoord over een verhuurperiode van één seizoen met aankoopoptie. Cobbaut zelf had eerder al aangegeven dat hij een terugkeer naar zijn geboortestad wel zag zitten. Vlak voor het opstijgen postte hij maandagavond via Instagram een kleine teaser ­omtrent zijn nakende terugkeer naar België.

© Instagram

Cobbaut speelde tussen 2016 en 2018 al 48 matchen voor KV, waarna hij een transfer naar ­Anderlecht afdwong én een ­eerste selectie voor de Rode ­Duivels versierde. Voormalig bondscoach Roberto Martinez liet de Mechelaar in 2019 starten in de met 6-1 gewonnen interland tegen Cyprus, zijn enige cap.

Na 53 wedstrijden bij paars-wit werd Cobbaut in 2021 verhuurd aan Parma, dat hem nadien voor 3 miljoen euro definitief overnam. Hij speelde in totaal 46 ­matchen in de Italiaanse Serie B. Na een lange blessureperiode greep hij eind vorig seizoen in de play-offs naast de promotie naar de Serie A. Sindsdien rekent ­trainer Fabio Pecchia niet langer op hem, waardoor de polyvalente verdediger – hij kan zowel ­centraal als op de linksbackpositie uit de voeten – opnieuw zijn geluk in de Dijlestad komt beproeven.

Van Hecke blijft, vertrekt Ngoy nog?

Aan uitgaande zijde wordt er nog naar een oplossing gezocht voor Julien Ngoy (25). Verschillende clubs, onder meer uit Turkije, kwamen aankloppen bij de aanvaller op overschot. Het is nu aan hem om de knoop door te hakken. Ngoy zat de jongste twee matchen niet meer in de selectie, al traint hij wel nog gewoon mee. Hij tekende ook present op de fandag zondag.

Jannes Van Hecke (21) tot slot blijft Achter de Kazerne voetballen. De middenvelder paste in het seizoensbegin niet meer in de plannen van Steven Defour, maar mocht de jongste drie wedstrijden toch weer invallen.

© BELGA

MEER OVER KV Mechelen