Herken jij deze BV’s? Dit zijn de eerste dragqueens uit ‘Make Up Your Mind’

Speuren naar de identiteit van BV’s die prachtig zijn uitgedost: het heeft iets weg van The Masked Singer. Maar dan met veel meer naaldhakken, pailletten en valse wimpers. Make Up Your Mind, het nieuwe VTM-programma dat vrijdag z’n vuurdoop kent, brengt drag de huiskamer binnen.

Tom Vets

Nog een verschil: The Masked Singer komt uit het verre Zuid-Korea, Make Up Your Mind van veel dichter bij huis. Het format werd bedacht door acteur Herald Adolfs, de man van de Nederlandse host Carlo Boszhard. De formule is simpel: bekende mensen transformeren in onherkenbare en betoverende dragqueens die de show stelen met een wervelende performance. Ze gaan daarbij all the way: ze dragen torenhoge hakken, pluimen en pailletten, kleurrijke make-up, opgezette kapsels en valse wimpers. Werkelijk iedereen kan onder de vermomming zitten, van een zangeres over een kok en een politicus tot een acteur.

De vijf deelnemers moeten wel hun beste beentje voorzetten, want ze worden beoordeeld door de professionele dragqueens Vanessa Van Cartier – die ook in de Nederlandse versie meedoet –, Sammy Jo, Star, Dina Price en Lola McQueen. Die laatste zette als dove dragqueen enkele jaren geleden nog een opvallende act neer in Belgium’s Got Talent.

Van flaneren over de catwalk of lipsyncen tot de complete act en star quality op een podium: alle criteria worden door de jury onder de loep genomen. Daarnaast is er het obligate BV-panel met Bart Appeltans, Natalia, Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans die raden om welke BV’s het gaat. Zij krijgen tips via de accessoires, kleuren en muziek tijdens de act.

(Lees verder onder de foto)

Bart Appeltans en Natalia zitten in het panel dat moet raden welke BV’s zich als dragqueen hebben uitgedost.© VTM

Net zoals destijds in Nederland wordt vrijdag eenmalig een aflevering uitgezonden, om te zien of Vlaanderen te vinden is voor een flamboyant avondje met dragqueens. Onze noorderburen maakten wegens het grote succes intussen al een tweede en derde seizoen, telkens opgerekt tot vijf afleveringen met in totaal 20 deelnemers. Zondag brengt VTM wel alvast een special met een blik achter de schermen.

En niet alleen in Nederland sloeg het format na de succesvolle pilot aan.Viva la Diva, wer ist die queen, de Duitse versie, wordt zelfs in hetzelfde Nederlandse decor opgenomen. En ook in Italië is men massaal fan. Na vrijdag weten we of dat ook in Vlaanderen het geval is.

Dit zijn alvast twee deelnemers uit de show van vrijdag.

De Gouden Queen

“Als Queen ben ik geboren voor het podium en zo wil ik ook sterven. Ik ben de superster van de avond. Als ik een traan was, zou jij nooit meer willen huilen, om mij niet te verliezen. Bless you all!

De Groene Queen

“Waarde landgenootjes, laat de champagne al maar knallen, want de winnaar is klaar. Het wordt een dolle rit met veel talent in de wedstrijd. Deze natuurlijke beauté bedankt jullie voor het applaus. Merci!”

‘Make up your mind’, VTM, vrijdag om 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER