Dan toch geen schadeclaim voor voetbalbond: KBVB en voormalig CEO Peter Bossaert treffen minnelijke schikking

De Belgische voetbalbond (KBVB) en voormalig CEO Peter Bossaert zijn tot een minnelijke schikking gekomen. “De KBVB en Peter Bossaert hebben op een serene en respectvolle manier gesprekken gevoerd over het ontslag van Peter Bossaert”, klinkt het in een persbericht. Daarmee is de procedure die Peter Bossaert eerder dit jaar had aangespannen, definitief van de baan.

Valerie Van Avermaet

LEES OOK. Ontslagen CEO Peter Bossaert gaat in de tegenaanval en dagvaardt Voetbalbond: “Onaanvaardbaar dat ze mijn reputatie te grabbel gooien”

Bossaert had zijn ex-werkgever enkele maanden geleden gedagvaard nadat hij in maart van dit jaar plots ontslagen werd. “Het is onaanvaardbaar dat de Voetbalbond mijn goede naam en reputatie te grabbel gooit”, verklaarde de voormalige CEO van de KBVB toen. Bossaert lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd. De topman zou voor zichzelf een “problematische” loonindexatie doorgevoerd hebben en zijn jaarlijkse variabele bonus van 100.000 euro hertekend hebben. Zijn contract werd met onmiddellijke ingang beëindigd.

Door het ontslag op staande voet had Bossaert geen recht op zijn voorziene opzegvergoeding, iets waarmee hij aanvankelijk niet mee akkoord ging. Hij vorderde daarom de contractueel voorziene opzegvergoeding, een morele schadevergoeding en een rechtzetting. Het ging om een aanzienlijke schadeclaim die de voetbalbond zo boven het hoofd hing, maar beide partijen kwamen er nu dus uit. De zaak zou normaal voor de ondernemingsrechtbank komen in maart 2024, maar dat is dus niet meer nodig.

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe de man die van de voetbalbond een bedrijf probeerde te maken daar de hoogste prijs voor betaalt

Eerherstel

De KBVB bedankt Bossaert in een persbericht voor zijn werk van de voorbije jaren. Zo krijgt de voormalige CEO het eerherstel waarop hij hoopte. “We waarderen het werk dat Peter Bossaert heeft geleverd voor het Belgisch voetbal. Zijn toewijding en visie hebben de Belgische voetbalbond getransformeerd in een professionele organisatie. Daar bouwen we nu verder op. Ik vond het voor beide partijen belangrijk dat we tot een respectvol afscheid konden komen. Ik wil hem bedanken voor zijn inzet en bijdrage aan ons geliefde voetbal”, zegt KBVB-voorzitter Pascale Van Damme in een persbericht.

© BELGA

Ook Bossaert zelf reageerde: “Door de manier waarop mijn vertrek is verlopen, heb ik best intense maanden achter de rug. Dankzij deze schikking en het eerherstel kan ik nu de pagina omslaan en opnieuw vooruitkijken. Dit voelt voor mij als hét moment om afscheid te nemen van alle geweldige mensen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt. Mijn tijd bij de voetbalbond is iets waar ik echt trots op ben. Samen hebben we heel wat mijlpalen bereikt, en ik ben dankbaar voor deze onvergetelijke samenwerking.”

LEES OOK. “Nieuwe wind werd zure regen. Peter Bossaert leverde op de meeste vlakken goed werk, spijtig dat het zo moet aflopen”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer