Andi Zeqiri.© KRC Genk

Nu ook officieel: Zeqiri en Ouahdi tekenen bij KRC Genk en staan op Europese lijst

Zowel de Zwitserse spits Andi Zeqiri (24) als de Belgisch-Marokkaanse rechtsachter Zakaria El Ouahdi (21) zette maandagavond nog tijdig hun handtekening onder een contract voor 3(+1) seizoenen bij KRC Genk. Beiden zijn dus speelgerechtigd in de Conference League, aldus de officiële communicatie van KRC Genk dinsdagochtend.

Marnik Geukens

Zeqiri, die overkomt van Brighton, lrijgt het shirtnummer 9 in Genk. Hij traint dinsdagochtend ook al meteen met de groep. El Ouahdi (ex-RWDM), die zal spelen met nummer 77, zal er niet zijn. Hij heeft interlandverplichtingen met de Marokkaanse U23.

“Andi Zeqiri is een beweeglijke aanvaller met veel loopvermogen en een goede positionering in de box. Hij is heel complementair met de jongens die we al hebben rondlopen in het team. Kortom, de ideale aanvulling voor ons aanvallend compartiment”, zegt Head of Football Dimitri de Condé in het persbericht.

Andi Zeqiri: “KRC Genk is een club met een enorme geschiedenis. Sommigen van de beste spelers op de Europese velden zijn in Genk gepasseerd. De ambitie spat er hier vanaf. Ze willen meedoen voor de titel en ze spelen Europees voetbal. Leandro Trossard ken ik nog van bij Brighton. Hij heeft mij veel goeds verteld over de club. Ik sta te popelen om eraan te beginnen.”

Zakaria El Ouahdi.© KRC Genk

“Zakaria is alles wat wij zoeken in een moderne flankverdediger. Hij combineert verdedigende kwaliteiten met creatieve en offensieve impulsen. In onze aanvallende speelstijl komt hij helemaal tot zijn recht”, duidt Dimitri de Condé de kwaliteiten van de nieuwe Genkse rechtsachter.

Zakaria El Ouahdi: “Genk wil altijd de bal hebben en speelt aanvallend voetbal over de grond. Dat past perfect bij mijn kwaliteiten. Voor mij is KRC Genk gewoon de beste club van het land. Ook Bilal El Khannouss, die ik ken van bij de Marokkaanse U23, heeft ook goed zijn best gedaan om reclame te maken voor zijn ploeg.” (mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer