© rr

Toegangswegen naar Burning Man weer open, maar acht uur aanschuiven in file

Tienduizenden bezoekers kunnen sinds maandagmiddag lokale tijd het festivalterrein van Burning Man in de Amerikaanse staat Nevada verlaten. “Het rijverbod is opgeheven”, aldus de organisatoren. Ze waarschuwen de 64.000 overgebleven festivalgangers echter om indien mogelijk te wachten tot dinsdag om file te vermijden. Die file bedroeg bij een laatste controle ongeveer acht uur. Diepe modder blokkeerde dagenlang de onverharde toegangswegen, die nog steeds “erg modderig” zijn.

jvh
Bron: BELGA

Het festival, dat plaatsvindt in het woestijngebied Black Rock Desert, op zo’n acht kilometer aan onverharde weg van het dichtstbijzijnde stadje, eindigde maandagavond, een dag later dan voorzien, met het verbranden van de Burning Man, een grote houten sculptuur van een man. Veel van de overgebleven festivalgangers zouden sowieso pas dinsdag vertrekken om dat hoogtepunt te kunnen zien.

© REUTERS

Burning Man begint elk jaar op de laatste maandag van augustus en loopt tot en met de eerste maandag van september. De naam van het evenement komt van de grote houten pop die als afsluiter in brand wordt gestoken.

De editie van vorig jaar trok meer dan 75.000 toeschouwers. Die werd niet geplaagd door regenval en modder, maar juist door een intense hittegolf en krachtige wind.

© via REUTERS

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© AFP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer