Yaser Shirzad (29), papa van twee zoontjes, verdronk zondagavond in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Yaser Shirzad (29), papa van twee zoontjes, verdronk zondagavond in Oostende. © TLG / RV

Vrouw en zoontjes zien hoe Yaser (29) verdrinkt terwijl hij sleutels uit water wil vissen: “Hij riep dat hij niet kon zwemmen en ging onder”

“Het was het laatste dat hij naar ons riep: ik kan niet zwemmen, ik kan niet zwemmen. Hij verdween onder water en kwam niet meer boven. We konden niet anders dan machteloos toekijken.” Aan het woord is de vrouw van de man die zondagavond in Oostende verdronk. Zij zag alles samen met hun kindjes gebeuren en vertelt hoe een familie-uitstap op een nachtmerrie uitdraaide.

  1. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Oostende
  2. OPROEP. Moet een museumbezoek goedkoper of zelfs gratis worden voor inwoners van Oostende?

    OPROEP. Moet een museumbe­zoek goedkoper of zelfs gratis worden voor inwoners van Oostende?

    Oostende beleeft een cultureel topjaar met alle activiteiten rond James Ensor. Maar bereiken die culturele evenementen ook de Oostendenaar zelf, is de vraag die soms wel eens gesteld wordt. Een Bruggeling mag op vertoon van zijn of haar identiteitskaart gratis alle stadsmusea bezoeken. Moet ook Oostende meer maatregelen nemen om dat rijke museumarchief makkelijker beschikbaar te maken en de drempel voor alle lagen van de bevolking te verlagen? Geef ons jouw mening.
    Oostende