Man steelt bestelwagen van PostNL en veroorzaakt twee ongevallen

In Deinze heeft een man zaterdag twee ongevallen veroorzaakt met een gestolen bestelwagen van PostNL. De postkoerier was aan huis een pakje aan het leveren en op dat moment is een dief aan de haal gegaan met de bestelwagen. Hij reed tegen hoge snelheid weg in de richting van Gent. Tijdens die vlucht veroorzaakte hij twee ongevallen. Bij een van de ongevallen vielen twee lichtgewonden, de bestuurder en een baby van 10 maanden. 

Een man heeft zaterdag in de Gentstraat in Deinze een bestelwagen van PostNL gestolen. De verdachte was in de bestelwagen gestapt toen de leverancier een pakje aan het leveren was. Hij reed tegen een hoge snelheid weg met de bestelwagen.

De politie had de bestelwagen die roekeloos aan het rijden was, opgemerkt en is de bestelwagen achtervolgd. De verdachte weigerde te stoppen en veroorzaakte een eerste ongeval. Daarna reed de verdachte door en veroorzaakte een tweede ongeval. Bij dat ongeval raakten een bestuurster van 27 jaar en een baby van 10 maanden lichtgewond. De man probeerde nog te voet voort te vluchten, maar is opgepakt.

De man wilde met de diefstal aandacht vragen voor zijn persoonlijke situatie en problemen met justitie. Het lukte hem niet om zijn justitie-assistent te spreken en wilde dat wel doen lukken door een misdrijf te plegen, aldus de politie.

Meest gelezen