Technopolis breidt uit met buitenpark

© Erik Van Eycken

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ecologie zal bij Technopolis een belangrijke rol spelen in de toekomst. Eind 2019 wil het doecentrum in Mechelen rond wetenschap uitpakken met een buitenpark, vlak bij het bestaande gebouw. Dat zal in het teken staan van natuur en duurzaamheid. Technopolis moet weliswaar nog bekijken of de uitbreiding financieel haalbaar is.

Erik Van Eycken

“Bij Technopolis gaan we misschien een van de mooiste uitbreidingen van de afgelopen jaren tegemoet”, zegt directeur Stephane Berghmans. “Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft grond geërfd vlak bij het huidige centrum geërfd (zie luchtfoto, nvdr.) en wil dat die een wetenschappelijke en educatieve bestemming krijgt.”

“Het ANB heeft contact opgenomen met ons om te vragen of Technopolis de grond kan uitbaten. In samenwerking met hen willen we een educatief doepark opzetten rond natuur en ecologie. Dat moet onze bezoekers – scholen, jongeren, families en bedrijven – inspireren en tot actie aanzetten voor een duurzame toekomst.”

Het terrein is zowat 1,5 hectare groot, ruim twee voetbalvelden dus. De toegang zou op de Zemstbaan komen.

Moestuin met robots

Technopolis wil het publiek niet alleen vertrouwd maken met de technologieën van de toekomst, maar ook met ecologische manieren om te bouwen, energie op te wekken en te leven.

“Net als in het huidige centrum zal zelf experimenteren centraal staan. Bouw een groene gevel, wek zonne-energie op, maak van vervuilde grond een schone tuin met drinkwater, maak samen met robots een moestuin of gebruik augmented reality om de leef­gebieden van bedreigde soorten te beschermen. De mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Stephane Berghmans.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Mechelen-Lier van woensdag 26 april

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen