Ancien Mary De Blieck (rechts) en schepen Els van Doesburg.© Joris Herregods

Verpleegster Mary mag ceremoniële lintje ZNA Cadix doorknippen met chirurgische schaar: “Er heerst een gezonde spanning”

Antwerpen -

ZNA Cadix, het nagelnieuwe ziekenhuis op het Eilandje, opent pas op 18 september, maar de officiële inhuldiging vond dinsdagochtend plaats. Verpleegkundige Mary De Blieck kreeg de eer om het ceremoniële lintje door te knippen met een chirurgische schaar.

Elien Van Wynsberghe

Mary De Blieck (53) mag zich met haar 33 jaar dienst in het Stuivenbergziekenhuis een ancien noemen. “Onder de collega’s heerst een gezonde spanning. Ik kies er bewust voor om samen met een aantal andere anciens de deur van Stuivenberg op slot te draaien en afscheid te nemen van die plek. Maar dan is het tijd voor het nieuwe. Want natuurlijk ben ik erg blij om hier te mogen komen werken”, zegt Mary. “De openheid, de lichtinval, dat is toch wel de moeite. We zijn er klaar voor. Nu is het nog kwestie van de dozen in de vrachtwagens te zetten en de patiënten gezond en wel over te brengen.”

Mary.© Joris Herregods

Tijdens de officiële inhuldiging namen onder meer ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Antwerps schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) het woord. “Met de James Bond van de ziekenhuizen willen wij ons zorgpersoneel de meest moderne, comfortabele en aangename werkomgeving bieden”, aldus van Doesburg.

Innovatie

“Het Cadix-gebouw is een opmerkelijk gebouw waar innovatie op elk niveau zegeviert”, zei Jambon op zijn beurt. Frank Vandenbroucke vervolgde: “Gezondheid is ons allerhoogste goed, onze gezondheidszorg is van onschatbare waarde. Investeren in onze gezondheidszorg is dan ook investeren in ons allen.” De minister benadrukte daarbij nog dat er naast investeringen ook hervormingen in de gezondheidszorg en in het ziekenhuislandschap noodzakelijk zijn.

Frank Vandenbroucke kreeg samen met de andere ministers en schepenen een rondleiding in het ziekenhuis.© Joris Herregods.

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners