Justitie

Ook derde klacht tegen Conner Rousseau geseponeerd

Conner Rouseau: drie klachten, alle drie geseponeerd.© Fred Debrock

Er geen bewijs dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau strafbare feiten gepleegd heeft. Ook de derde en laatste klacht tegen hem wordt nu geseponeerd.

wle

‘De klacht werd grondig onderzocht. Het onderzoek heeft evenwel geen elementen opgeleverd die erop wijzen dat Conner Rousseau strafbare feiten heeft gepleegd’, staat in de mededeling van het ­parket van Oost-Vlaanderen.

Op 22 juni werd een klacht tegen Rousseau ingediend. De advocaat van een 24-jarige man had het toen over ‘ernstige zedenfeiten’. ‘Mijn cliënt is het slachtoffer geworden van meerdere zedenfeiten. Pas achteraf besefte hij hoe ernstig die waren.’

Rousseau kaderde de klacht meteen binnen ‘een aanhoudende heksenjacht’. Hij reageerde op de klachten en geruchten met een ­opvallende video over zijn seksuele geaardheid. Zijn advocate, Christine Mussche, zegt dat Rousseau niets te verwijten valt. Dat verklaart voor haar dan ook waarom het dossier zo snel is afgehandeld. ‘Het was mij al van bij het begin duidelijk dat ­deze dossiers niet tot een vervolging zouden kunnen leiden.’

De klacht van juni was de derde op rij tegen Rousseau. Een eerdere klacht wegens ongepaste Instagramberichten was eerder al ­geseponeerd. Een klacht die bij het parket van West-Vlaanderen was ingediend, kende hetzelfde verloop. is geseponeerd. Daardoor zijn alle onderzoeken nu afgerond. (wle)