Storm Daniel eist derde mensenleven in Griekenland, meerdere mensen vermist: “Nog nooit zo veel regen op 1 dag”

UPDATEStorm Daniel lijkt een van de krachtigste stormen te worden die Griekenland ooit gekend heeft. Weermodellen gaven aan dat er in 48 uur tijd een jaarhoeveelheid aan regen kon vallen, maar die kwam in 24 uur tijd al naar beneden. In Zagora viel zelfs 754 millimeter, een nationaal record. Er is intussen sprake van zeker drie doden en drie vermisten. Buurlanden Turkije en Bulgarije delen in de klappen en telden al elf doden. En het is nog niet voorbij. Ook vandaag kregen de Grieken te maken met een storm die onvermoeibaar doorraast. Code rood blijft van kracht. Na woensdag zou de storm zelfs een medikaan kunnen worden.

36 reacties

  • Tony Dubois

    8 maanden geleden
    Men denkt altijd dat is ver van ons bed maar ik denk dat we deze herfst en winter nog gaan verschieten. De zeeen zijn extreem warm zodat de stormen en orkanen meer voeding hebben door het warme zeewater. Ik vrees er voor.
  • Johan De clercq

    8 maanden geleden
    We waren er net 1 jaar geleden. Evia is al geteisterd door bosbranden. Arm Griekenland.
  • Joachim David

    8 maanden geleden
    Word wakker! De wereld en het klimaat smeekt u
  • Elise Van Damme

    8 maanden geleden
    De vele mensen op aarde hebben impact in het versnellings-proces. Het ging/gaat zoiezo gebeuren met of zonder menselijke impact. Maar we versnellen de cyclus waardoor we nu sinds enkele jaren de allereerste tekenen zien. Beperken is het enige wat we kunnen doen nog maar tegenhouden dat is een utopie.
  • dirk andelhofs

    8 maanden geleden
    Ik vraag me af hoeveel Grieken de klimaatverandering nog ontkennen na deze horrorzomer.