Bart Versluys aan het project Oosterhoeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Versluys aan het project Oosterhoeve. © Gregory Van Gansen / Photo News

Buurtbewoners Oostende dagen Groep Versluys voor het gerecht: “De stad kijkt niet naar het algemene belang als ze grond verkoopt”

Nog meer woontorens in Oostende? Of de open ruimte beschermen? Daarover buigt zich vrijdag een rechter in Brugge. De Groep Versluys staat dan tegenover een groep buurtbewoners. “De stad verkoopt te veel gronden aan ontwikkelaars”, vinden die. Maar de stad heeft dat geld ook nodig: onder andere de kosten van leeflonen schieten de hoogte in.

64 reacties

  • michel schoep

    8 maanden geleden
    De immo miljonairs en immo miljardairs zullen hier in België niet rusten voor ze het laatste beetje ruimte, het laatste stukje natuur, alle authentieke Vlaamse dorpskernen volgestouwd hebben met hun spuuglelijke appartementen. En die lokale politici werken daar enthousiast aan mee. In Oostende is het nu zelfs al de schuld van de leefloners dat ze al die lelijke mastodonten moeten bouwen.
  • Erwin De Meyer

    8 maanden geleden
    Alles voor de leefloners maar de werkende Belg krijgt geen cadeautjes.
  • Danny Govaerts

    8 maanden geleden
    Als ze nu aan de kust eens een regel volgen. Waar ooit bebouwing was mag opnieuw gebouwd worden. In duingebieden of ongerepte gronden mogen geen gebouwen opgetrokken worden. Ze zullen er op termijn wel bij varen. En de kust zal voor iedereen een aantrekkelijke plaats blijven.
  • Bart Denys

    8 maanden geleden
    Als iedereen zou reageren van 'Die grond is onze eigendom', dan mag iedereen zonder regels en vergunningen alles doen. Als je een stuk natuurgebied koopt, dan mag dat nog jouw grond zijn, er zijn regels waaraan je te houden. In landbouwgebied doe je ook niet wat je wil. De gewone burger wordt onmiddellijk bestraft of beboet als we iets doen tegen een vergunning of een wet.
  • Koen Breems

    8 maanden geleden
    Die van Open-VLD verkopen graag staats(stad)-eigendommen om hun spilzuchtig beleid in orde te krijgen Zeer kortzichtig natuurlijk Verhofstadt heeft jaren geleden ook gebouwen verkocht om ze dan terug te huren aan een veel te hoge huurprijs maar zijn cijfertjes klopten De “blauwen” hebben België al voor een groot stuk verkocht aan hun vriendjes aan vriendenprijs en de modale Belg blijft het maar slikken Niet verwonderlijk dat België de hoogste belastingsdruk heeft