Links: illustratiebeeld. Rechts: professor Ilse Degreef (KU Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Links: illustratiebeeld. Rechts: professor Ilse Degreef (KU Leuven). © BBC/Label1/Ryan McNamara / Photo News

Vrouwelijke chirurgen zijn beter dan hun mannelijke collega’s, is dat waar? En hoe komt dat?

Wie binnenkort een operatie moet ondergaan, kan maar beter hopen dat de chirurg een vrouw is. Vrouwelijke chirurgen doen hun werk immers véél beter dan mannen, zo blijkt uit twee recente studies. Is dat echt zo? En hoe komt dat dan? We vroegen het aan topdokter Ilse Degreef, zelf een vrouwelijke chirurg. “Mijn mannelijke collega’s kunnen er best om lachen.”

4 reacties

  • Sus Peters

    8 maanden geleden
    Vrouwen voeren hun job preciezer uit dan mannen daar ben ik zeker van.
  • Marc Geerts

    8 maanden geleden
    Als je pijn hebt of dringend een operatie nodig hebt dan maakt het voor mij niet uit of het een vrouw of een man is, als ik maar goed geholpen word.
  • richard lenssens

    8 maanden geleden
    Ja dat klopt maar al te zeker.Heb 1 OP door een man gehad en dat was ook genoeg .Daarna nog drie maal onder mes gemoeten en steeds een vrouwelijk chirurg gezocht om de ingrepen te doen en ja ,'t is een heel verschil.Kan misschien tussen de oren zitten maar ik stel me inderdaad voor dat vrouwen meer fijngevoel hebben en dat is niet alleen in de OP kamer.Duitsland bijv.laten de meest fijne werkjes ook doen door vrouwen in de automobielsector alleen al om die preciezer werken.Geef mij maar vrouw
  • Gilbert Rodts

    8 maanden geleden
    De werkelijkheid zal wel ergens in het midden liggen zeker .
  1. “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatologe geeft advies over ‘krentenbaard’
    PREMIUM

    “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatolo­ge geeft advies over ‘krenten­baard’

    Vooral bij kinderen zie je in de zomer vaak vuile korsten rond de neus, nadat ze een week met een snotneus hebben rondgelopen. Maar die infectie, die krentenbaard of impetigo wordt genoemd, komt niet alleen bij kinderen voor. Ook volwassen kunnen ze oplopen. Maar hoe krijg je dit? En hoe behandel je het best? Dermatoloog Els Van Autryve legt uit: “Je kan wondjes krijgen die niet goed genezen of etterende plekjes met korstjes en blaren erop, tot zelfs blaren op verschillende zones van het lichaam.”
  2. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”