Archiefbeeld© AP

Koerdische troepen in Syrië kondigen “einde van militaire operaties” aan

De door de Koerden gedomineerde strijdkrachten in Syrië hebben woensdag “het einde van de militaire operaties” aangekondigd in het oosten van het land, waar ze strijders van lokale Arabische stammen probeerden te verdrijven. Bij de gevechten in het laatste opstandige dorp vielen minstens 90 doden.

jvh
Bron: BELGA

De troepen van de Syrian Democratic Forces, die door de Koerden worden gedomineerd en de steun van de Verenigde Staten hebben, hadden sinds maandag versterkingen aangevoerd rond het Arabische dorp Dheibane, in de provincie Deir ez-Zor. 

“De operatie voor de zuivering van Dheibane van gewapende groepen heeft de slotfase bereikt. De Syrische Democratische Strijdkrachten zijn de wijken en huizen beginnen uit te kammen op zoek naar strijders die zich schuilhouden”, zei de woordvoerder van SDF, Farhad Shami.

Bij de gevechten vielen in deze strategische regio minstens 90 doden en een tiental gewonden, overwegend strijders, zo zei het Syrische Observatorium voor Mensenrechten , een ngo in Groot-Brittannië die een breed netwerk van bronnen in Syrië heeft. 

De SDF beschuldigen “huurlingen gelieerd aan het Syrische bewind” van pogingen om “tweedracht te zaaien” tussen de Syrische Democratische Strijdkrachten en de Arabische stammen. De Eufraat loopt door de provincie Deir ez-Zor en de rivier vormt de grens tussen de zones die in handen van het bewind van Bashar al-Assad zijn en de zones die door SDF worden gecontroleerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer