Koen Theuns

Grote zwerfvuilactie in Port of Antwerp-Bruges: bedrijven en medewerkers ruimen maand lang zwerfvuil op in haven

Port of Antwerp-Bruges heeft de aftrap gegeven van haar jaarlijkse Port Cleanup. In de maand september daagt het Havenbedrijf bedrijven en medewerkers uit om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen in de haven, zowel in Antwerpen als in Zeebrugge. 

Zowel in Antwerpen als in Zeebrugge heeft een groep medewerkers van het Havenbedrijf vanmorgen een eerste opruimsessie gehouden in het kader van Port Cleanup. Dat is een jaarlijkse campagne die havenbedrijven en personeel ertoe wil aanzetten om tijdens de maand september zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Zwerfvuil hoort niet thuis in onze haven

Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA)

Het aantal medewerkers dat aan de zwerfvuilactie meewerkt, groeit jaar na jaar. Dit keer zetten 49 bedrijven er hun schouders onder. In Antwerpen ging Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) alvast aan de slag. "We gaan de bermen hier opkuisen, omdat zwerfvuil niet in de natuur thuishoort", vertelt De Ridder. "Vooral aan de verkeerslichten zien we het kwalijke gebruik dat chauffeurs hebben om hun raampje naar beneden te doen en hun flesje naar buiten te gooien."

Paul Van Landeghem

Etensresten, peuken en blikjes

Ook in de haven van Zeebrugge doen een tiental medewerkers mee aan de zwerfvuilactie. Er lagen vooral etensresten, blikjes, sigarettenpeuken en papier. "Met deze actie willen we het havenpersoneel of mensen die hier komen, zoals vrachtwagenchauffeurs, laten zien dat het zwerfvuil wordt opgeruimd. En dat zij er zich van bewust worden dat het niet hoort om zwerfvuil achter te laten", besluit Gert Ickx van Het Havenbedrijf.

Meest gelezen