The Rolling Stones lanceren videoclip "Angry", voorbode van eerste nieuwe album in 18 jaar "Hackney diamonds"

The Rolling Stones hebben tijdens een strak geregisseerde persconferentie onder leiding van talkshowhost Jimmy Fallon meer uitleg gegeven over hun nieuwe studioalbum. Op 20 oktober komt "Hackney diamonds" uit: hun eerste nieuwe plaat sinds 2005. De eerste single daaruit "Angry" is aan het einde van de persconferentie in wereldpremière gegaan. Opvallend: voormalig drummer Charlie Watts, die in de zomer van 2021 is overleden, zal via oude opnames ook te horen zijn op twee gloednieuwe Stones-nummers. 

Dat The Rolling Stones na 18 jaar nieuwe muziek zouden uitbrengen, was al bekendgeraakt via een nauwkeurig uitgekiende marketingcampagne. Die begon met een advertentie in een lokale krant, vol verwijzingen naar de groep en hun iconische logo: de uitgestoken tong. Bij talkshowhost Jimmy Fallon in Londen hebben Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood meer tekst en uitleg gegeven.

BEKIJK - Michèle Cuvelier (Studio Brussel) was erbij op de persconferentie:

Videospeler inladen...

Die persconferentie was live te volgen via het YouTubekanaal van de rockgroep. Aan het einde is hun gloednieuwe single "Angry" via die weg in wereldpremière gegaan. Het is een typisch energiek Stones-nummer met actrice Sydney Sweeney (25) in een hoofdrol in de videoclip. "Dit is het grootste wat ik ooit al gedaan heb. Ik was meteen gek op het nummer", reageert ze op de persconferentie

Mix van rock, ballads en wat gospel

"Angry" is de voorbode van het volledige album "Hackney diamonds", dat op 20 oktober uitkomt. "De energie en het gevoel van die eerste single komen ook in de rest van onze plaat terug", aldus Mick Jagger. "Dat wil niet zeggen dat we alleen kwade nummers hebben gemaakt. Niemand kan zo lang aan een stuk kwaad blijven, toch? Er staan ook ballads op onze nieuwe plaat en dat zijn echte liefdesliedjes. We brengen ook een vleugje country en gospel."

Het idee om dit 24e studioalbum te maken, is er gekomen eind vorig jaar. "We zijn wat lui dus we hadden een deadline nodig", vertelt frontman Mick Jagger. "In december zijn we de studio ingegaan en tegen Valentijn midden februari was alles klaar. In totaal zijn er 22 nummers opgenomen".

Sinds het overlijden van onze drummer Charlie Watts is alles anders. We missen hem

Keith Richards, gitarist

Voor de drie overblijvende Stonesleden was het wennen, zonder hun vaste drummer Charlie Watts in de studio. Watts is in de zomer van 2021 overleden. Tijdens de laatste tournee van de Stones werd hij al vervangen door Steve Jordan, die ook de drumpartijen op het album heeft ingespeeld.

"Al sinds het overlijden van Charlie is alles anders. Hij is altijd onze nummer vier geweest en zal dat altijd blijven, want we missen hem", aldus Keith Richards. "We zijn wel blij dat Charlie zijn zegen heeft gegeven over zijn opvolger en Steve Jordan zelf nog heeft aangeraden. Dat maakt het voor ons iets makkelijker om door te gaan zonder hem."

Door de wonderen der techniek is Charlie Watts toch nog te horen op het nieuwe Stones-album. "We hebben voor twee nummers drumopnames met Charlie uit 2019 gebruikt voor de nieuwe nummers", verklaart Mick Jagger.

HERBEKIJK - de persconferentie van The Rolling Stones over hun nieuwe single "Angry", die aan het einde meteen in wereldpremière gaat:

Meest gelezen