Woensdagavond moest de eerste kok de ‘MasterChef’-keuken verlaten.© Play4

De eerste afvaller in ‘Celebrity MasterChef’ is bekend: “Het was echt een uitdaging”

Maandag ontsnapte iedereen nog aan een eliminatie, maar de speeltijd is voorbij in ‘Celebrity MasterChef’. In de tweede aflevering moest de eerste afvaller het programma verlaten. “Het is écht een uitdaging geweest.”

Wout Desmytere

LEES OOK. Tegen ‘De Verhulstjes’ zei ze nee, maar dit kon Sarah Puttemans niet weigeren: “Al is Viktor de betere kok”

“Ik hoop dat het een beetje meevalt, zodat ik toch nog naar de volgende proef mag gaan.” Helaas, het mocht niet zijn. Sarah Puttemans (24) moest woensdagavond als eerste de MasterChef-keuken verlaten. “Je inzet was zeker goed”, sprak jurylid en chef-kok Nick Bril. “Voor ons is het een hele toffe club samen, maar we moeten kritisch zijn over wat we ervaren op basis van smaak, presentatie en kwaliteit.”

Puttemans’ risotto met langoustines, haar eerste gerecht uit de aflevering, kon de jury maar matig bekoren. Te weinig smaak in de rijst, klonk het, en de combinatie met granaatappel was niet helemaal geslaagd. In het tweede deel probeerden ze het tij te keren met een crumble met ananas. Die viel beter in de smaak, maar toch miste Nick Bril ‘frisheid’.

RECENSIE. Wij keken naar ‘Celebrity MasterChef’: een smakelijk voorproefje van een hopelijk heerlijk tv-najaar

Uiteindelijk ging het nog tussen Puttemans, Cath Luyten, Wim Willaert en Charlie Dewulf. En hoewel Willaert ervan overtuigd was dat hij de afvaller van de week zou worden, keerde Puttemans huiswaarts. Maar wel met opgeheven hoofd. “Het is echt een uitdaging geweest, en ik heb mijn grenzen verlegd. Dus het was echt een fantastisch avontuur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER