Het embryomodel heeft blauwe cellen (embryo), gele cellen (dooierzak) en roze cellen (placenta).
Volledig scherm
Het embryomodel heeft blauwe cellen (embryo), gele cellen (dooierzak) en roze cellen (placenta). © Weizmann Institute of Science

Wetenschappers kweken voor het eerst menselijk embryo zonder sperma of eicel: “Verbazingwekkend fenomeen”

Voor het eerst zijn wetenschappers erin geslaagd om een embryo te kweken dat sterk lijkt op een vroeg menselijk embryo, zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. Deze succesvolle creatie is een belangrijke stap om de vroegste momenten van het menselijk leven beter te begrijpen.

8 reacties

  • Paul van de velde

    8 maanden geleden
    We denken dat we het centrum van de kosmos zijn, maar eigenlijk zijn we zelflerende robots die in staat zijn onszelf te reproduceren. Alle leven op aarde doet eigenlijk hetzelfde, we ontstaan en sterven. Intussen hebben we tijd om nazaten te creëren die hopelijk slimmer zijn dan wij zelf en een trapje hoger staan op de ladder van de evolutie. Maar zolang er gekke bots rondlopen die oorlog voeren gaan we er niet op vooruit. Wat we wel goed doen is ander "leven" uitschakelen en de aarde plunderen.
  • Hans Peeters

    8 maanden geleden
    Wij zijn hier niet om zelf voor God te spelen. Laat de Grote Architect zelf zijn werk doen.
  • Chris Beeke

    8 maanden geleden
    Absoluut niet ethisch ! Dit zou verboden worden , want waar trek je de grens ?
  • Dennis Engelen

    8 maanden geleden
    Wel prachtig als twee mensen (koppel zelfde geslacht of onvruchtbare vrouw) op deze manier een 100% biologisch kind kunnen krijgen. Zolang het veilig kan, ethisch en zonder gevolgen voor het kind is dit een stap naar een geëvolueerde samenleving waar voor GEZONDE kinderen gekozen wordt die geen afwijkingen krijgen bij de geboorte en waarin kinderen als keuze gemaakt kunnen worden en niet vanwege seksuele drift om er daarna niet naar om te zien.
  • Daniel Patteet

    8 maanden geleden
    De mens is een beetje té leergierig geworden,vindt ik.Waar gaat dit allemaal naartoe en ten koste van wat en vooral wie?Je wil niet weten wat bv.,dieren afzien voor dergelijke onderzoeken/experimenten.Dat aspect schrijven ze er weer wijselijk niet bij..