BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Vlaams minister van Begroting Diependaele (N-VA) waarschuwt CD&V: “Geen blanco cheque voor kinderopvang”

De Vlaamse begroting kan het zich niet permitteren om ineens de buidel open te trekken voor de kinderopvang, zo waarschuwt Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA). De verdubbeling van het budget waar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi op termijn naartoe wil noemt hij onhaalbaar. “Er is geen ruimte voor blanco cheques.”

87 reacties

  • Serge Van houdt

    8 maanden geleden
    Als men terug met 1 inkomen zou rondkomen zijn alle problemen daar rond verdwenen , dan kan er thuis zelf iemand terug deftige begeleiding geven ipv allemaal bijeen in een kot steken om centen te pakken.Met 2 moeten gaan werken om rond te komen is zeker geen verbetering geweest
  • Theodoor Vanhove

    8 maanden geleden
    Geen geld staat gelijk met het onmogelijke organiseren door het bestuur. Volstrekt onbekwaam van a tot z op quasi ieder domein. Waarom steeds veel woorden voor zaken die gemakkelijk omschreven kunnen worden. Zwaar gebuisde politiekers zouden wettelijk moeten kunnen verdwijnen. Een bekwaam persoon kan een zaak netjes afronden en een basis leggen voor uiteindelijk een schuldenberg die niet ongezond is.
  • Herman De Doncker

    8 maanden geleden
    De 2 argumenten van Diependaele zijn volgens mij volledig terecht . Waarom moet de verzuilde groepsopvang 8 tot 12 × per jaar meer kosten ? Wij zijn altijd heel tevreden geweest met de thuisopvang. En 2 het wordt tijd dat er voorrang gegeven wordt aan de werkende ouders ipv altijd die sociale gevallen die voor een peulschil kinderopvang genieten en veel kinderen hebben , die ze dan uiteindelijk geen degelijke opvoeding kunnen geven, omdat er teveel zijn.
  • Luc De Bruycker

    8 maanden geleden
    Wie kinderen wil moet er voor zorgen en niet steeds de kosten verhalen op de maatschappij. Gemakkelijk kindjes maken en een ander ervoor laten opdraaien.
  • birgit van de velde

    8 maanden geleden
    zoek eens in eigen zak, heren ministers. Om maar 1 voorbeeld te noemen jullie pensioen. Het onze wordt kortgewiekt, en dat van jullie?