© AFP

Serena Williams schept duidelijkheid over comeback na de bevalling

Serena Williams is nog niet van plan haar tennisrackets op te bergen. De Amerikaanse superster wil volgend jaar, nadat ze voor het eerst mama is geworden, een comeback maken. Dat vertelde ze in Vancouver, waar ze te gast was op de TED-conferentie, een internationale beurs.

“Mijn verhaal is nog niet gedaan. Ik heb zeker plannen om terug te keren”, zei Serena, die eraan toevoegde dat ze inspiratie vindt bij haar oudere zus Venus. “Als zij nog kan spelen, dan kan ik het zeker”, klonk het met een knipoog.

“Dit (moederschap) is gewoon een nieuw deel van mijn leven”, vervolgde de tennisvedette. “Mijn baby zal in de tribunes zitten en hopelijk supporteren voor mij.”

De 35-jarige Williams vernam het nieuws over haar zwangerschap in januari twee dagen voor de start van de Australian Open. “Het was niet eenvoudig om mee om te gaan. Over zwangere mensen hoor je allerlei verhalen, over hoe ze vaak ziek en vermoeid zijn, veel last van stress hebben. Ik moest, om het zo uit te drukken, al die energie in een papieren zak steken en weggooien. Zwanger of niet, niemand was ervan op de hoogte en iedereen verwachtte van mij dat ik zou winnen. Telkens als ik op de baan sta, wordt dat van mij verwacht. Het is pas groot nieuws als ik niet win.”

Williams maakte, ondanks haar prille zwangerschap, de hoge verwachtingen waar in Melbourne en pakte er haar 23e grandslamtitel, een meer dan Steffi Graf en een record in de moderne tennisgeschiedenis.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer