Dorien Cuypers en Jordy Daniëls, zaakvoerders van de Cardgameshop. In de handen van Dorien: een originele ‘sealed base set boosterbox’. De allereerste Engelstalige box Pokémon-kaarten, uitgebracht in 1999 met een waarde van zo’n 15.000 euro.© rr

Cardgameshop brengt Pokémon-zanger Jason Paige naar shoppingcenter Wijnegem voor opening nieuwe winkel

Deurne -

In het shoppingcenter van Wijnegem opent zaterdag de eerste Antwerpse winkel van de Cardgameshop. Een walhalla voor liefhebbers van cardgames, zoals Pokémon of Lorcana. Zaakvoerders Jordy Daniëls en Dorien Cuypers hebben ook een ‘special guest’ uitgenodigd: Jason Paige, de zanger van het Pokémon-themalied. “En we geven duizend euro aan producten weg”, zegt Jordy.

Jan Stassijns

Pokémon-fans verenig u! Op zaterdag 9 september om 10u opent in het shoppingcenter van Wijnegem de Cardgameshop. Het is de eerste fysieke winkel van het Limburgse ondernemerskoppel Jordy Daniëls en Dorien Cuypers in het Antwerpse, dat zich volledig toelegt op kaartspelen, zoals Pokémon, Yu-Gi-Oh, One Piece, Magic The Gathering en Lorcana. En voor de opening hebben Jordy en Dorien iets bijzonder in petto. Niemand minder dan Jason Paige (54), de zanger van het, toch wel, iconische themalied van de eerste Pokémon-reeks, komt speciaal vanuit de Verenigde Staten naar Wijnegem afgezakt voor de opening. I wanna be the very best, like no one ever was… U kent het wellicht wel. Het wordt nog steeds van begin tot einde luid meegebruld door iedereen die Pokémon genegen is.

Liveoptreden

“We zijn heel fier dat we hem konden strikken”, zegt Jordy. “We droomden al lang van een winkel in het shoppingcenter. Nu het eindelijke zo ver is, wilden we dan ook alles uit de kast halen om er een bijzonder opening van te maken. Zo geven we ook duizend euro aan producten weg. Elke klant maakt ook kans om een Playstation 5.”

Jason Paige zal van 12 tot 20u in de winkel aanwezig zijn, waar hij onder meer jouw nieuwe aankoop of favoriete Pokémon-attribuut handtekent. Om 15u kan je hem ook live aan het werk zien met zijn akoestische versie van zijn wereldbekende nummer.

Maar behalve de komst van Paige, draait het zaterdag uiteraard vooral om de opening van de Cardgameshop. Jordy, zelf een grote Pokémon-liefhebber, startte samen met zijn partner Dorien in 2019 met een webshop en als leverancier van kaartspelen aan (online) winkels. Niet veel later kwam daar in Hechtel-Eksel een showroom bij en een aantal maanden geleden opende de eerste fysieke winkel in hartje Hasselt.

Dorien Cuypers en Jordy Daniëls bij de opening van hun winkel in Hasselt, een paar maanden geleden.© rr

15.000 euro

“Nu hebben we de kans gekregen om in Wijnegem te openen”, zegt Jordy. “Een winkel van 400m², vier keer zo groot als in Hasselt. We leggen ons vooral toe op cardgames, maar we verkopen ook funko’s, pluches en andere figures, net als Amerikaanse dranken en snoep. Pokémon blijft met voorsprong het meest populair. Kinderen houden het vaak bij het verzamelen van de kaarten om te ruilen op de speelplaats, maar het kaartspel is bij volwassenen erg in trek. In mijn ogen is er geen enkel cardgame zo sterk als Pokémon. Maar ook als investering zien we dat veel klanten de kaarten aankopen. Ze houden die dan een aantal maanden of jaren bij om ze dan door te verkopen. En daar gaan soms grote bedragen mee gepaard.”

Zelf is Jordy ook een verzamelaar. Zo is hij de trotse eigenaar van een originele ‘sealed base set boosterbox’. De allereerste Engelstalige box kaarten, uitgebracht in 1999. “In deze box zitten de klassiekers zoals Charizard, Venusaur, Blastoise en het heeft momenteel een marktwaarde momenteel rond de 15.000 euro.”

© Rob Engelaar

Lorcana

Jordy en Dorien verwachten een grote opkomst bij de opening zaterdag. En dat heeft niet alleen met Jason Paige te maken, maar vooral ook Lorcana, het nieuwe kaartspel van Disney. “Die kaarten, met Disney personages, is enorm populair geworden”, zegt Jordy. “Daarom zijn de kaarten ook vaak niet meer beschikbaar. Omdat wij als groothandel ook andere winkels bevoorraden, hebben we een erg grote stock die we dus ook in onze winkels verkopen. Ik verwacht dus al voor opening een lange rij fans.”

De Cardgameshop opent op zaterdag 9 september om 10u in Wijnegem - Shop Eat Enjoy (Turnoutsebaan 5, Wijnegem).
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners