Annelies Van Den Haute, leerkracht seksuele vorming aan het Oscar Romerocollege in Dendermonde en Brecht De Geyter, leraar biologie in het college van Melle.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Van Den Haute, leerkracht seksuele vorming aan het Oscar Romerocollege in Dendermonde en Brecht De Geyter, leraar biologie in het college van Melle. © ID/ James Arthur / Wannes Nimmegeers

Leerkrachten Annelies (27) en Brecht (28) vinden seksuele opvoeding belangrijk: “Sommige leerlingen denken dat je twee condooms over elkaar moet dragen”

Volgens de nieuwe eindtermen zijn scholen vanaf de tweede graad niet meer verplicht om ‘Seksuele Voorlichting’ te onderwijzen. Het Vlaams Expertisecentrum voor Seksuele Gezondheid (Sensoa) en de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) vinden de beslissing nefast voor de seksuele vorming van jongeren. Maar wat vinden de leerkrachten zelf? Annelies (27) en Brecht (28) geven met veel overtuiging voorlichting over seks en relaties. “Leerlingen weten wat een vagina is, maar niet hoe ze moeten flirten.”

12 reacties

  • Hilde Peeters

    6 maanden geleden
    Mooi zo want veel jongens moeten eens leren dat meisjes geen kunstobjecten zijn en respect verdienen. Veel jongens moeten leren dat meisjes gelijkwaardig zijn en gelijke rechten hebben. En dat kan ook tijdens deze lessen bijgebracht worden.
  • wim CLAES

    8 maanden geleden
    Dankzij de vetzakkerij op het internet weet onze jeugd inderdaad niet meer wat normale sexy is, en ik vrees dat de druk ook verhoogt om eraan toe te geven en mee te doen. Daarom is voorlichting van belang, ook ter voorkoming van soa en ongewenste zwangerschappen.en voor hun zelfvertrouwen.
  • Luc Bouten

    8 maanden geleden
    Onnozelaars!! Al doende leert men… zoals in onze tijd.. de jaren zestig.. zouden beter de sociale media inperken!! Dat is pas vergif voor de jeugd!!!
  • Rudy Bal

    8 maanden geleden
    Mijn zus was 16 jaar toen mijn moeder in verwachting was van mij in 1952, toen haar vriendinnen het haar vertelden was ze vol ongeloof , ikzelf heb alles moeten uitzoeken in het geniep in de bibliotheek. Best dat dat SO bestaat volgens mij
  • Alex Jonckers

    8 maanden geleden
    Dit doet me glimlachen, is het niet zo, al doende leert men, onze jeugd is slimmer dan men denkt😋