HERBEKIJK. STVV speelt gelijk tegen Bochum in tweede oefenpot tijdens interlandbreak

In een oefenwedstrijd tegen Bundesliga-club VfL Bochum heeft Sint-Truiden 1-1 gelijkgespeeld. Vlak na de rust nam Joselpho Barnes het Truiense doelpunt voor zijn rekening.

piva

Na de oefenpot op maandag tegen Deinze oefenden de Kanaries al voor de tweede keer tijdens deze interlandbreak. Dit keer liet coach Thorsten Fink twee verschillende elftallen opdraven in respectievelijk de eerste en de tweede helft.

In een kansarme eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht, 0-0 was dan ook de logische ruststand. De tweede helft was nog maar 23 seconden op gang gefloten of de Kanaries kwamen op voorsprong. Een verre uittrap van doelman Jo Coppens waaide over de thuisdefensie, Barnes, die net Zahiroleslam was komen aflossen, profiteerde van zijn snelheid en nam de blunderende doelman Thiede te grazen: 0-1.

Bochum dreigde veelal op stilstaande fases, maar de bal kadreren lukte de huidige nummer dertien uit de Bundesliga niet. Tot vlak voor affluiten een hoekschop wél goed viel. Loosli mocht te makkelijk van dichtbij koppen, Coppens was kansloos: 1-1. Voordien had Barnes er altijd 0-2 van moeten maken nadat Thiede een tweede keer aan het flateren ging en naast de bal sloeg. Voor open doel trapte de STVV-aanvaller echter onbegrijpelijk naast.

STVV: Coppens – Vanwesemael, Van Helden, Smets, Godeau, Bocat – Kaya, Delorge, Ito, Koita – Zahiroleslam.

STVV (tweede helft): Coppens – Vanwesemael, Diriken, Mindombe, Teuchy – Nhaili, Dumont, Delorge, Ogawa - Librici, Barnes.

BOCHUM: Thiede, Gamboa, Soares, Ordets (46’ Bernardo), Loosli, Schlotterbeck, Osterhage, Förster, Daschner, Antwi-Adjei, Broschinski (60’ Kwarteng).

DOELPUNTEN: 46’ Barnes 0-1; 88’ Loosli 1-1.