© jhm

Verdacht overlijden in Koksijde: eigenaar dood aangetroffen in bekend restaurant

Het parket en de politie onderzoeken momenteel een verdacht overlijden van een restaurantuitbater in Sint-Idesbald (Koksijde). De 44-jarige Karel Mahieu werd donderdagochtend dood teruggevonden in zijn zaak ’t Lusthof. “De eerste onderzoeksdaden hebben nog geen uitsluitsel gegeven over de oorzaak van het overlijden”, zo meldt het parket op donderdagavond.

Jelle Houwen

Wat er precies gebeurde in restaurant ’t Lusthof in de Strandlaan in Sint-Idesbald blijft ook op donderdagavond nog een vraagteken. De 44-jarige eigenaar Karel Mahieu werd er ’s ochtends dood aangetroffen. Zijn lichaam zou in zijn zaak op de gelijkvloerse verdieping, of in zijn privévertrek in het appartement erboven zijn teruggevonden.

Wie zijn lichaam vond, is onduidelijk. Vast staat dat er geen hulp meer kon baten, en dat de politie meteen ter plaatse kwam. Volgens bronnen zou het lichaam van de man diverse verwondingen vertonen, wat op stomp geweld zou kunnen wijzen. Dat laatste kon het parket van West-Vlaanderen, dat op donderdagochtend een onderzoek opende naar een verdacht overlijden, niet bevestigen. Er werd een wetsdokter aangesteld

“De precieze doodsoorzaak kon na de eerste onderzoeksdaden nog niet achterhaald worden”, zo meldde het parket op donderdagavond. Het parket ontkende dat er een verdachte gearresteerd zou zijn. “Het onderzoek naar de omstandigheden zal de komende dagen verder gevoerd worden.”

Het zou daarenboven niet duidelijk zijn wanneer de man precies op het leven kwam. Mogelijk was dat enkel dagen geleden al.

Bekend restaurant

Restaurant ’t Lusthof is erg bekend in de streek en de uitbater stamt af uit een echte horecafamilie. Nadat hij eerdere zaak op de Zeedijk sloot, werd het restaurant in de Strandlaan overgenomen wat uitgroeide tot een restaurant dat vooral bekend stond om zijn vleesspecialiteiten. Het restaurant was tegenwoordig enkel ’s avonds open. De laatste jaren zou de eigenaar af te rekenen hebben gekregen met enkele persoonlijke problemen, maar de zaak zelf draaide wel nog goed.

Het personeel van restaurant ’t Lusthof bevestigde het overlijden van zaakvoerder Mahieu ondertussen in een Facebook-post: “Hierbij melden we het onverwachts overlijden van de zaakvoerder. We waarderen jullie begrip en steun in deze moeilijke tijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer