“Vorige keer braken we uit, nu breken we binnen!” Langverwacht vervolg op Chicken Run dit najaar op Netflix, bekijk hier de trailer

23 jaar geleden is het nu dat de halve wereld het bescheurde van het lachen in de bioscoop bij Chicken Run. De animatiefilm van animatiestudio Aardman schopte het tot een gigantisch succes bij filmcritici en het grote publiek en werd zo de meest succesvolle stop-motion animatiefilm aller tijden. Dit najaar komt het vervolg ‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’ op Netflix en de trailer die pas werd vrijgegeven belooft alvast veel goeds.

joro

“Vorige keer braken we uit de kippenboerderij. Maar deze keer breken we binnen”, klinkt het uit de mond - ...euh bek - van één van de personages en dat vat meteen het uitgangspunt van deze vervolgfilm samen.

Nadat Ginger, Rocky en co in het eerste avontuur ontsnapten uit de boerderij van boer Tweedy, leeft de hele kudde een harmonieus luilekkerleven in een idyllisch vogelreservaat. Dat zorgeloos leventje dreigt abrupt te eindigen door een gevaar op het vasteland en daarom beslissen de kippen de mouwen op te stropen en in actie te komen.

Aardman studio’s is al decennia een begrip met zijn stop-motion animatiefilms met kleifiguurtjes. Onder meer de animatiereeksen Shaun The Sheep, Timmy Time en Wallace & Gromit werden gecreëerd in de studio’s in de Britse stad Bristol.

Voor dit vervolg kropen de originele scenaristen weer in hun geestige pen. Een groot deel van de stemmencast werd wel vervangen. Zo keert Mel Gibson niet terug als Rocky. Hij wordt vervangen door Phil Daniels.

Chicken Run: Dawn of the Nugget gaat op 14 oktober in première op het 67ste BFI filmfestival in Londen. Op 15 december verschijnt de animatiefilm op Netflix.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER