2023-helm van Michael Schumacher die geveild werd voor 120.000 dollar.© Sotheby's

Michael Schumacher-verzameling geveild voor 2,4 miljoen euro

In Californië is een grote Michael Schumacher-verzameling met 159 loten en een veelvoud aan objecten geveild. In totaal brachten de objecten zo’n 2,4 miljoen euro op.

Het was het veilinghuis Sotheby’s die de unieke collectie van een Japanner onder de hamer bracht. De Japanse Schumacher-fan had gedurende een periode van zo’n dertig jaar allerlei items van Michael Schumacher, maar ook zijn zoon Mick Schumacher, verzameld. Daarbij naast schaalmodellen ook Helmen, racepakken en champagneflessen.

Het duurste geveilde object was een helm van Michael Schumacher uit het jaar 2003, toen Schumacher zijn voorlaatste F1-titel behaalde. De helm bracht 120.000 dollar op, omgerekend zo’n 112.000 euro. In totaal bracht de veiling ‘Full Throttle - The Schumacher Collection’, het mooie bedrag van 2,4 miljoen euro op.

Meer F1-nieuws:- Goede vriend over Michael Schumacher: “Het ziet er niet goed uit, het is hopeloos”- “Dominantie van Max Verstappen slecht voor de F1? Who cares?”- “Lewis Hamilton heeft een ernstig probleem, hij heeft de ‘honger’ niet meer”- Mercedes F1-baas Toto Wolff mist race in Japan, Belg Jerome d’Ambrosio is vervanger- Overzicht: Welke F1-piloten zijn al zeker van een racezitje voor het F1-seizoen 2024? (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer