Voor 30ste keer Jazz in 't Park in Gent, "het succes heeft met de sfeer te maken"

De jubileumeditie van 30 jaar Jazz in 't Park in Gent is gestart. Het vierdaagse festival is gratis en biedt een mix aan jong talent en gevestigde waarden. Volgens de organisatoren hoef je geen kenner te zijn om te gaan kijken en luisteren, het is de sfeer die veel volk aantrekt.

Volgens muziektijdschrift All About Jazz behoort Gent tot de 50 beste jazz-steden ter wereld. De Gentse zomer begint in juli met het 10-daagse festival Gent Jazz en eindigt in september met Jazz in 't Park, een vierdaags festival dat gratis toegankelijk is.

Voor de 30ste editie zijn enkele grote namen aangetrokken, vertelt Jeroen De Weder: "We hebben een combinatie van jong aanstormend talent en grote namen als Naïma Joris op vrijdag, Flat Earth Society op zaterdag en Philip Catherine als afsluiter op zondag."

Iedereen is welkom, je hoeft geen kenner te zijn

Jeroen De Weder

Dat Jazz in 't Park al 30 jaar bestaat is volgens de organisator niet alleen aan de muziek te danken. De sfeer is minstens even belangrijk: "Iedereen is hier welkom. Je hoeft geen kenner te zijn. Mensen komen langs en ontdekken iets of ze komen met vrienden en praten wat bij. Iedereen is welkom, ook gezinnen met kinderen." Gespreid over de vier dagen worden tussen de 12 en de 15.000 bezoekers verwacht.

"Het zijn mooie avonden hier."

Voor de tweede keer vindt het festival plaats in het Voorhavenpark, nabij de Muide. "Door corona was het Zuidpark niet meer de juiste locatie en vorig jaar zijn we hier terecht gekomen. De buurt was enthousiast, het was een schot in de roos."

Ook de omgeving draagt bij tot de sfeer. "Het park is een ontdekking. Er is van op de pergola een mooi uitzicht op de torens van Gent en aan de andere kant de muzikanten. Je kan langs het water lopen en de historische havenkranen zien met jazzmuziek op de achtergrond. Ja, het zijn mooie avonden hier." 

Meest gelezen