Spoedafdeling van nieuw Antwerps ziekenhuis opent morgen al na stroomstoring in oud ziekenhuis

De spoedafdeling van het nieuwe Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix gaat morgen al open. Dat is een kleine twee weken vroeger dan voorzien was. De oude vestiging van het ziekenhuis - ZNA Stuivenberg - ondervindt sinds gisteren hevige stroomstoringen waardoor de spoeddienst nu al verhuist.

Het ziekenhuis ZNA Stuivenberg sluit later deze maand de deuren. De verhuizing van het ziekenhuis naar de nieuwe site ZNA Cadix was voor 18 september voorzien, maar sinds woensdag ondervindt het oude ziekenhuis stroomproblemen. "Het leidt tot grote problemen voor medische beeldvorming en dus ook voor de spoedafdeling", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken.

Daarom is beslist om de spoedafdeling nu al te verhuizen. "Het is belangrijk om de beste zorg te kunnen bieden", zegt Van de Vreken. "Het neemt ook heel wat druk weg bij de andere spoeddiensten, want ZNA Stuivenberg is een van de drukste spoeddiensten van het land."

De stroomproblemen hebben ook heel wat problemen veroorzaakt voor geplande operaties in het oude ziekenhuis. "We hebben daar nu een oplossing voor gevonden binnen het ziekenhuisnetwerk", klinkt het. "We kijken naar de dringendheid. De dringende operaties komen eerst aan bod in een partnerziekenhuis. De rest kan ingepland worden als het nieuwe ziekenhuis opent."

De spoeddienst in het oude Stuivenbergziekenhuis sluit op vrijdagmiddag om 12 uur definitief de deuren. Een uurtje later, om 13 uur gaat de spoeddienst in Cadix al open, laat de perswoordvoerder weten. Stewards zullen patiënten aan Stuivenberg de nodige info geven.

Meest gelezen