Direct naar artikelinhoud
NieuwsNoord-Korea

Noord-Korea onthult nieuwe ‘nucleaire aanvalsonderzeeër’: ‘Urgente taak om marine te bewapenen’

Noord-Korea onthult nieuwe ‘nucleaire aanvalsonderzeeër’: ‘Urgente taak om marine te bewapenen’
Beeld RV

Noord-Korea zegt dat het een gloednieuwe ‘tactische nucleaire aanvalsonderzeeër’ gebouwd heeft. Staatsmedia hebben beelden van de inwijdingsceremonie gedeeld, waarop de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (41) aanwezig was.

Volgens het agentschap woonde leider Kim Jong Un woensdag de inwijdingsceremonie bij op een scheepswerf aan de oostkust van Noord-Korea. De onderzeeër kreeg de naam Hero Kim Kun Ok, een Noord-Koreaanse historische figuur.

Het gaat om een “tactische” nucleaire onderzeeër, zo klinkt het. Een tactisch kernwapen heeft als doel heeft om een nabijgelegen militair doel uit te schakelen op het slagveld. Dat in tegenstelling tot een strategisch kernwapen, dat bedoeld is om een strategisch doel te vernietigen.

Kim Jong-un verklaarde tijdens de ceremonie dat de bouw van de nieuwe onderzeeër kadert in de versterking van de nucleaire bewapening van de marine. Dat is volgens hem “een urgente taak” geworden, aldus KCNA.

Het communistische regime in Pyongyang simuleerde het voorbije weekend naar eigen zeggen “een tactische nucleaire aanval”. Die werd bestempeld als een antwoord op de gezamenlijke militaire oefeningen die de Verenigde Staten en Zuid-Korea in de regio hebben gehouden.

Lees ook

Als Vladimir Poetin en Kim Jong-un elkaar ontmoeten: ‘Een alliantie tussen autoritaire staten is erg zorgwekkend’

Lees ook
Beeld RV
Lees ook
Beeld RV
Lees ook
Beeld RV