“Het zou heel mooi zijn als een deel van dat geld besteed zou worden aan een loonsverhoging voor de huishoudhulpen”, zegt poetsvrouw Dorien Vervoort (42) uit Zwevegem.
Volledig scherm
PREMIUM
“Het zou heel mooi zijn als een deel van dat geld besteed zou worden aan een loonsverhoging voor de huishoudhulpen”, zegt poetsvrouw Dorien Vervoort (42) uit Zwevegem. © ID/ Sammy Van Cauteren

Poetshulp aan huis? Dat zal binnenkort duurder worden: “Zonder extra financiële middelen kunnen dienstenchequebedrijven failliet gaan”

De dienstenchequebedrijven willen dat u meer gaat betalen voor uw poets- en strijkhulp. Ze vragen ook meer subsidies van de overheid, omdat ze het naar eigen zeggen niet meer redden. Hoeveel duurder dreigt een dienstencheque te worden? En zal u een deel van het betaalde bedrag nog steeds kunnen recupereren via de belastingbrief? Of staat ook dat systeem op de helling?

118 reacties

  • Karine Roeland

    8 maanden geleden
    Wie een poetshulp wil, moet dit uit eigen zak betalen. Het zijn vooral 2 verdieners die poetshulp hebben, zodat ze vrije tijd overhebben voor hun hobby's e.d. Vroeger bestond dit ook niet. Je mag je kind niet zelf opvoeden, poetshulp is niet nodig.
  • raf lenaers

    8 maanden geleden
    de aandeelhouders lachen weer..
  • Arthe Verdoodt

    8 maanden geleden
    Een goede poetshulp mag zeker meer betaald worden, maar ik maak al zeker 15 jaar gebruik van deze diensten, heb 2 dames gehad die uitstekend werk verrichtten maar spijtig genoeg stopten deze na een enkele jaren wegens leeftijd of terug naar hun geboorteland. De overigen zijn maar de helft waard, veel afwezig, slordig werk en voortijdig stoppen.
  • Ronny De Tollenaere

    8 maanden geleden
    Vooraleer de dienstencheques duurder worden.moet er meer controle komen op het poetsen zelf .poetshulp moet leren op tijd komen, koffiepauze moeten korter , en de duur tijd moet gerespecteerd worden.Dus controle is aangewezen.
  • ruddy claerhout

    8 maanden geleden
    Vlaanderen, arm Vlaanderen! Iedereen moet mee betalen voor mensen die gebruikmaken van deze diensten! Schaf deze subsidie af en gebruik het voor nuttige zaken!