Professor Ann Dooms ziet minder studenten hun herexamens afleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Ann Dooms ziet minder studenten hun herexamens afleggen. © Wannes Nimmegeers / ID/Dieter Telemans

Proffen zien opvallend minder studenten herexamens afleggen: “Niémand die opdaagt... Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt”

“Waar zijn mijn studenten?" Het is een vraag die veel professoren en docenten zich deze tweede zittijd stellen. Volgens hen leggen opvallend minder studenten een herexamen af. Hebben ze geen zin om te studeren of is hun schema te zwaar? “In onze tijd moest je een nul komen hálen.”

28 reacties

  • Gerarda Joosten

    8 maanden geleden
    Dat ligt aan het nieuwe systeem waarbij je studiepunten verliest als je meedoet en niet slaagt. Bij niet meedoen verlies je ze niet, moet je enkel het vak 'meenemen' naar het volgende jaar. Blijven zitten zoals vroeger bestaat niet meer. Is gemakkelijker voor de student en kostelijk voor de ouders. Beter afschaffen!
  • Mia Verheyen

    8 maanden geleden
    Mama, Papa en de maatschappij zullen wel een extra jaartje betalen, maar o wee als het schoolgeld 100 euro duurde wordt.
  • Jan Deblaere

    8 maanden geleden
    Als ik het mij goed herinner kon je vroeger niet aan je licenties beginnen als je je kandidaatsdiploma niet behaald had (weet niet hoe dat nu heet ...).
  • Kevin Jansen

    8 maanden geleden
    Ooit zelf herexamens moeten doen. Op 2 dagen tijd 4 herexamens afleggen. Dan moet je uiteraard keuzes maken.
  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Als men tijdens het jaar doet wat men moet doen, regelmatig studeren, is het geen enkel probleem om 2 examens op een dag af te leggen. Als men zoals sommigen denkt om het te kunnen klaren met die dagen tussen de examens is men slecht bezig.