De wolvenwelp.
Volledig scherm
De wolvenwelp. © Frederik Thoelen

KIJK. Bioloog Frederik Thoelen kan wolvenwelp van dichtbij filmen

Bioloog Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is erin geslaagd om een wolvenwelp vanop een luttele 3 meter afstand te filmen. Dat deed hij vanuit een maïsakker, verscholen in camouflagekleding. “Er was niet veel wind, wat de omstandigheden perfect maakten om de welp te kunnen vastleggen.”

  1. Stijn Meuris begeleidt PXL-studenten journalistiek zes weken lang bij live-uitzendingen op PXL-Radio
    PREMIUM

    Stijn Meuris begeleidt PXL-studenten journalis­tiek zes weken lang bij li­ve-uitzendin­gen op PXL-Radio

    Niemand minder dan Stijn Meuris begeleidde de studenten journalistiek van Hogeschool PXL dinsdag tijdens hun eerste live-uitzending. Tussen 10u en 12u concentreerden ze zich op technische oefeningen, gevolgd door een volledige proefuitzending vanaf twaalf uur in de studio. Tijdens die uitzending waren onder andere bijdragen te horen over Kanaal Kwartier, Herstappe, Geluk bij jongeren en de Studenten regatta.
    Hasselt
  2. Eerste struikelstenen in Hasselt vertellen verhaal van nazislachtoffers: “Mijn grootvader vluchtte naar Zelem, maar werd daar geëxecuteerd”
    PREMIUM

    Eerste struikel­ste­nen in Hasselt vertellen verhaal van nazislacht­of­fers: “Mijn grootvader vluchtte naar Zelem, maar werd daar geëxecu­teerd”

    Woensdagmiddag onthulde stad Hasselt een eerste reeks van tien ‘Stolpersteine’ als zichtbare nagedachtenis aan nazislachtoffers. De eerste ‘struikelsteen’ werd in 1992 geplaatst door de Duitse kunstenaar Gunter Demning in Keulen. Nu worden ze dankzij Karin De Greeve en Jörg-Werner Palm in Hasselt geïntroduceerd. De vierkante messing-steentjes doen de wandelaar haast letterlijk ‘struikelen’ over het verleden in Hasselt. “Ik probeerde me vaak in te beelden wat mijn grootouders hebben doorgemaakt. Afschuwelijk.”
    Hasselt