Heeft Poetin het perfecte excuus om kernwapens in te zetten? Luitenant-kolonel Tom Simoens geeft uitleg.
Volledig scherm
PREMIUM
Heeft Poetin het perfecte excuus om kernwapens in te zetten? Luitenant-kolonel Tom Simoens geeft uitleg. © AP

Heeft Poetin nu het perfecte excuus om kernwapens in te zetten?

“Het is duidelijk dat Washington bereid is hele generaties te decimeren”. Het Kremlin reageert fors nu de VS bereid zijn om artillerie met verarmd uranium te leveren aan Oekraïne. Maar wat is verarmd uranium precies en welke schade kan het aanrichten? Is dit hét excuus dat Poetin zoekt om kernwapens te gebruiken? Topexperts leggen uit.

84 reacties

  • Davy Van gool

    6 maanden geleden
    Alles draait om geld.amerika heeft nog nooit zoveel wapens verkocht en europa gebruikt de oorlog om de mensen uit te persen.
  • dirk waterinckx

    8 maanden geleden
    Oorlog is gecreëerd om voor gans Europa pryzen van alles levenslang pylsnel de hoogte te laten ingaan en daar is men tot hier toe perfect in geslaagd,dat zal helaas nooit of te nooit meer stoppen. Integendeel alles blyft stygen tot er armoede heerst daar gaan we naartoe helaas.We hebben helaas nog zeker einde van deze ellende nt gezien.De volgende energie crisis komt er ook gauw aan en t word vooral mega kassen in de wetstraat ! !
  • Martin Van Acker

    8 maanden geleden
    Veel bla bla om niets, hier wordt uranium gebruikt om een andere eigenschap van dit element. In een passagiersvliegtuig zit ook uranium!
  • Amanda Verbustel

    8 maanden geleden
    er is nooit een geldige reden om kernwapens in te zetten is alleen eigenbelang
  • Eddy Vermeulen

    8 maanden geleden
    Poetin zal nooit kernwapens inzetten. Weet maar al te goed dat het het einde zal betekenen van Rusland en zijn Moskou. In zijn omgeving loper er wel individuen rond die er maar al te graag zouden mee beginnen, zegt genoeg over hun psychische toestand.