Zoektocht naar vermiste 19-jarige jongeman in Leuven voorlopig stopgezet

© hsb

In Leuven is de zoektocht naar de 19-jarige jongeman uit Haacht die sinds dinsdag vermist wordt, vrijdagnamiddag stopgezet zonder resultaat. Zaterdag en zondag wordt er niet gericht verder gezocht, en als het lichaam in die dagen niet is komen bovendrijven, wordt de situatie maandag opnieuw geëvalueerd. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de federale politie.

blg

De jongeman ging maandag naar de jaarmarkt, maar kwam niet thuis. Dinsdag sloegen zijn ouders alarm, waarna een zoekactie gestart werd. Camerabeelden wezen uit dat hij dinsdagochtend rond vijf uur in het water van de Vaartkom was gevallen.

Dinsdagavond doorzocht de Leuvense brandweer de Vaartkom een eerste keer, en de voorbije dagen gebeurde dat opnieuw onder leiding van de Cel Vermiste Personen van de federale politie. Donderdag doorzochten duikers een groot deel van de Vaartkom ook op de tast. Die zoektocht leverde een zak afval, een rugzak en verschillende fietsen op, maar geen lichaam.

Vrijdag werden de hele Vaartkom en een groot stuk van de Vaart, tot in Wijgmaal, opnieuw doorzocht met een sonarboot. Duikers gingen op verschillende plekken ook opnieuw het water in, telkens zonder resultaat. Omstreeks 16.00 uur werd de zoekactie stopgezet.

‘Mogelijk drijft het lichaam van de jongeman momenteel ergens tussen de bodem en de oppervlakte’, zegt Alain Remue. ‘We hopen dat het lichaam binnenkort bovendrijft. Zaterdag en zondag wordt er niet gericht gezocht, maar alle bevoegde diensten, sluizen, en politiezones zijn ingelicht. Als er iets zou opgemerkt worden, dan komen we natuurlijk zoeken. Als het lichaam maandag nog niet is teruggevonden, gaan we de situatie herevalueren.’