Agentschap Opgroeien trekt vergunning in van kinderopvang Kamiel in Hasselt

Het Agentschap Opgroeien trekt de vergunning in van kinderdagverblijf Kamiel in Hasselt. Kamiel werd al langer opgevolgd door het Agentschap omdat er problemen waren met het personeel, de zorgkwaliteit en de veiligheid en hygiëne. De uitbater, die ook kinderdagverblijf Charlotje in Hasselt runt, voerde begin deze week een tijdelijke sluiting van de twee vestigingen in omdat hij niet genoeg personeel had. Hij vindt het jammer dat er geen kans was op overleg. 

De kinderdagverblijven Charlotje en Kamiel gingen vorige week al tijdelijk dicht. De uitbater kampte met een personeelsgebrek, na een incident in de vestiging Charlotje. Twee medewerkers namen ontslag nadat een van hen vergat om het poortje van de tuin te sluiten na een wandeling. Twee kinderen waren daardoor op straat gewandeld. De opvang ligt vlak bij de Ring in Hasselt. Een voorbijganger verwittigde het personeel en de politie. 

Maar voor Kamiel blijft het niet bij de sluiting van een week. "Het Agentschap Opgroeien trekt de vergunning van het kinderdagverblijf in, vanaf 16 oktober", vertelt woordvoerder Nele Wouters. "We volgen de opvang al lange tijd van nabij op, omdat er problemen waren met het personeel en de kwaliteit. Er is heel veel personeelsverloop en een gebrek aan continuïteit. Maar we blijven ons te veel zorgen maken." Door de sluiting verdwijnen er 25 plaatsen in de kinderopvang in Hasselt.

De ouders werden vanmiddag op de hoogte gebracht door het Agentschap Opgroeien. De vestiging Charlotje, van dezelfde uitbater, mag wel open blijven. "Maar we volgen de situatie daar van nabij op", verzekert Nele Wouters. 

Zonder overleg

De uitbater van de twee kinderdagverblijven begrijpt niet dat de beslissing gemaakt werd zonder eerst naar hem te luisteren. "We hadden zelf de beslissing genomen Charlotje vanaf volgende week opnieuw te openen en Kamiel te sluiten. Zo wilden we de ouders naar best vermogen verder helpen."

Maar die beslissing kon de uitbater dus nooit zelf maken. "We hadden toch graag eerst onze standpunten uiteengezet en een toelichting gegeven. Jammer dat we die kans niet krijgen." 

Meest gelezen