Wat is dit?
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel
Luchtig & licht: zomerse groentepizza
Pizza eten hoeft geen moordaanslag te zijn op je weegschaal. Deze groenteversie doet je dromen van vakanties zuidwaarts en is bovendien bikini-proof.
Wat heb je nodig:
1 vel bladerdeeg
2 el room
6 el tomatenpassata
2 el tijmblaadjes + extra om af te werken
1/2 courgette, in plakjes
1/2 rode ui, in ringen
1/2 gele paprika, in ringen
1/2 rode paprika, in ringen
1 tl cayennepeper
handvol pijnboompitten
100 g geraspte mozzarella
peper en zout
olijfolie
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met olijfolie.
Stap 2: Roer de room onder de passata en smeer dit op de bodem van de pizza.
Stap 3: Beleg de taart met de groenten. Bestrooi met de cayennepeper en de tijmblaadjes. Strooi er de mozzarella en pijnboompitten over, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de pizza 25 minuten in de oven.