Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Luchtig & licht: zomerse groentepizza

Pizza eten hoeft geen moordaanslag te zijn op je weegschaal. Deze groenteversie doet je dromen van vakanties zuidwaarts en is bovendien bikini-proof.

Wat heb je nodig:
1 vel bladerdeeg 
2 el room 
6 el tomatenpassata 
2 el tijmblaadjes + extra om af te werken 
1/2 courgette, in plakjes 
1/2 rode ui, in ringen 
1/2 gele paprika, in ringen 
1/2 rode paprika, in ringen 
1 tl cayennepeper 
handvol pijnboompitten 
100 g geraspte mozzarella 
peper en zout 
olijfolie 

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met olijfolie. 
Stap 2: Roer de room onder de passata en smeer dit op de bodem van de pizza.
Stap 3: Beleg de taart met de groenten. Bestrooi met de cayennepeper en de tijmblaadjes. Strooi er de mozzarella en pijnboompitten over, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de pizza 25 minuten in de oven.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel