ANP / BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / BELGA

Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”

Wout van Aert (28) weet weer wat winnen is. In de Tour of Britain beëindigde hij een lange droogte. “Leuk, maar het verandert niks aan mijn seizoen.” Tijd voor een analyse van dat seizoen. Van te ijverig op de Poggio tot de nieuwe Poulidor naar een mentale dip in juni en opperste geluk op 1 september. “De eeuwige tweede? Met die bijnaam wil ik niet met pensioen gaan.”

65 reacties

  • Bart Duchateau

    8 maanden geleden
    Je kan Wout en Mathieu echt niet vergelijken. Wout is altijd goed, Mathieu kan pieken als geen ander. Maar als hij slecht is, is hij ook echt slecht. Verder zou 99,5% van het peloton tekenen voor het palmares van Wout.
  • FRANK BERTELS

    8 maanden geleden
    Een absolute topper ben je wout , Bij elke wedstrijd kom je in beeld geen getalm Hopelijk ook veel crossen dit seizoen
  • Heinz Rumes

    8 maanden geleden
    Het wordt tijd dat Wout aan zichzelf begint te denken, hij wordt er niet jonger op en ik veronderstel dat hij zoals elke top sporter liefst op nummer 1 staat en natuurlijk verdient, financieel is is toch altijd nog belangrijk om gedurende de korte carrière zoveel mogelijk te verdienen.
  • Leo Mariën

    8 maanden geleden
    VDP kan op enkele meters het verschil maken van zowat iedereen, dat is geweten! VDP moet het hebben van ééndagkoersen, in een ronde is hij enkel interessant als gangmaker voor topsprinters. Voor de rest is VDP niet beter dan Wout. Wout is van goudwaarde als knecht van een gele trui drager. In langere beklimmingen is Wout veel sterker dan VDP en ook in het tijdrijden. Hoe dan ook, als ze meerijden kleuren ze de koers. Voor de neutrale supporter zoals ik een lust voor het oog. Bedankt mannen!
  • Jonah Kemps

    8 maanden geleden
    Vdp heeft in zijn beste dagen gewoon een versnelling die niemand kan beantwoorden, wva komt met nog enkele andere het dichtste in de buurt maar evenaren niet. Wout moet gewoon wat minder energie gaan verspillen onderweg en meer op zijn Van Baarles of Evenepoels wegrijden via een inspanning van de lange adem, maar dan zonder voordien een trap teveel te geven want nu rijdt hij vaak bijna alle gaten toe met de rest lachend in zijn wiel.