Massale jeugdwerkloosheid en een verbod op ‘kleding die de geest van de natie schaadt’: een explosieve cocktail

In China circuleert een wetsvoorstel dat het dragen van kledij die “de geest ondermijnt of de gevoelens van de Chinese natie kwetst” met gevangenisstraf en een geldboete bestraft.

Waarom is dit belangrijk?

De groeiende werkloosheid onder Chinese universiteitsafgestudeerden vormt een pijnpunt voor de Chinese leider Xi Jinping. Beijing lijkt de aandacht van de echte economische problemen af te willen leiden door gekke wetten te laten stemmen.

"Onvoldoende Chinees"

In het nieuws: Eén voorgestelde wet in het bijzonder heeft een grote reactie opgewekt op Chinese sociale media, schrijft de BBC. Vooral bij jongeren.

  • Het ontwerp van deze wet maakt het een misdaad om kleding te dragen die "de geest ondermijnt of de gevoelens van de Chinese natie kwetst."
  • Het dragen van kleding die de autoriteiten als "onvoldoende Chinees" beschouwen, kan resulteren in strafmaatregelen. Er is sprake van een gevangenisstraf van 15 dagen en een
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer