Lichaam van vermiste jongeman gevonden in Leuvense vaart

In de Vaartkom in Leuven is vanmorgen het lichaam gevonden van de jongeman die sinds dinsdag vermist was. Dat bevestigt het Leuvense parket. Er is de hele week naar de jongen van 19 gezocht. 

Voorbijgangers hebben vanmorgen vroeg in de Leuvense Vaartkom het lichaam gevonden van de jongeman, die sinds begin deze week vermist was. Dat laat het Leuvense parket weten. De jongeman van 19 was na de jaarmarkt in Leuven, afgelopen maandag, niet naar huis teruggekeerd. 

"Alle registers werden opengetrokken om de jongeman te vinden", stelt het parket in een persbericht. Dinsdagavond werd de eerste zoekactie gestart met het duikteam van de brandweer. Woensdagochtend 6 september werd de zoekactie voortgezet onder leiding van de Cel Vermiste Personen, samen met de zeevaartpolitie en de Civiele Bescherming.

Ook op donderdag en vrijdag werd de hele dag gezocht in het water en aan de oevers, maar het lichaam werd niet gevonden. Op zaterdagochtend, omstreeks 8 uur, werd het lichaam door twee voorbijgangers opgemerkt in de Vaartkom. De Leuvense brandweer kwam ter plaatse om het stoffelijk overschot te bergen. 

Meest gelezen