Voorbijgangers vinden lichaam van 19-jarige jongen vlak bij plek waar al dagen gezocht werd

De 19-jarige jongeman die dinsdagochtend in het water viel na een nachtje stappen, is teruggevonden in de Vaartkom in Leuven. Zaterdagochtend rond 8 uur werd zijn lichaam aangetroffen op de plaats waar al enkele dagen intensief werd gezocht. Dat bevestigt het parket van Leuven.

Hannelore Smitz, Annelies Baeten, Gilles Liesenborghs

De ouders van de jongeman sloegen dinsdag alarm, omdat hun zoon niet was thuisgekomen na een nachtje feesten in de Leuvense binnenstad. Al snel werd een grootschalige zoekactie opgestart. Na een reconstructie van zijn weg naar huis, werd op camerabeelden gezien dat de jongen rond 5 uur ’s ochtends in het water was gevallen in de Vaartkom. Daarna werd hij niet meer gezien.

Dagenlang zochten de Leuvense politie en de Cel Vermiste Personen naar zijn lichaam in het water, maar die zoektocht kende geen resultaat. Tot zaterdagochtend rond 8 uur twee voorbijgangers het lichaam plots opmerkten. Volgens commissaris Nicolas Del Piero gebeurde dat dichtbij de plaats waar de jongeman het water in was gesukkeld, ter hoogte van de tweede steiger in de Vaartkom.

“Water is onvoorspelbaar”

“Water is het meest onvoorspelbare waar je mee kan werken, dat blijkt nog maar eens”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “We hebben dagenlang intensief gezocht op de plaats waar hij uiteindelijk ook gevonden is. We wisten zeker dat hij niet onder de boten of pontons zat, en ook niet op de bodem. Vermoedelijk zweefde hij ergens tussen bodem en oppervlak en dat is een verschrikkelijk moeilijk gebied, zelfs al is het maar drie meter diep.”

Het parket heeft ondertussen een wetsdokter aangesteld en ook het labo is ter plaatse. De bedoeling is om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de familie over de omstandigheden van het overlijden, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen