Een herbruikbaar lunchzakje en wandklok met twist: vijf shoptips voor de terugkeer naar je werk

Make it work, ook in huis. Met een originele wandklok, een sierlijke bureaustoel en een herbruikbaar boterhamzakje is de terugkeer naar het werk net iets minder pijnlijk.

Klaar Wauters

Verstoppertje

Strak en sterk, stapelbaar, eenvoudig demonteerbaar maar vooral perfect om die rondslingerende spullen in te verstoppen.

Eikenhouten opbergboxen (verkrijgbaar in verschillende kleuren) – vanaf 189 euro – Moebe, o.a. bij Huiszwaluw, huiszwaluw.be

Eat your greens

© © heikki verdurme

© © heikki verdurme

Het Belgische Point-Virgule, lifestylelabel van praktische keuken- en woonaccessoires, mikt voor september op duurzame lunchoplossingen, zoals een bamboebestek, broodtrommels gemaakt van een plantaardige mix of deze herbruikbare tassen en broodzakjes.

Nettas – 3,75 euro; herbruikbaar lunchzakje – 11,95 euro; drinkfles uit rvs – 17,75 euro - Point-Virgule, www.livwise.be

Time check

Een grillige vorm + XL wijzers: opvallend genoeg om de tijd niet uit het oog te verliezen. Dankzij de zes ophangpunten hang je deze eigenwijze klok telkens weer anders op.

Wandklok – 135 euro – Werkwaardig, o.a. bij D’Hondt, dhondt.be

Zit! Werk!

Na een actieve zomer kreunt ons lichaam door de bureau-uren die er voor velen weer bijhoren. Behalve regelmatig bewegen is een goede bureaustoel dan ook onmisbaar. Bij dit ontwerp van Vitra x Antonio Citterio vormden zitcomfort, eenvoud en recycleerbare materialen de rode draad, bovendien was het sit & work-principe cruciaal voor de designer: “Het ACX-mechanisme past zich automatisch aan het gewicht van de gebruiker aan. Het enige wat je moet instellen, is de zithoogte.”

ACX-bureaustoel – vanaf 703 euro – Vitra, vitra.com

Potten en plannen

Zondag alvast je huiswerk maken om tijdens de week vlotter aan tafel te geraken: in dit boekje plan je je weekgerechten; je boodschappen noteer je op het bijhorende uitscheurbare lijstje.

Maaltijdplanner – 14,95 euro – Designwork Ink o.a. bij Juttu, juttu.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer