Een vrouw bekijkt de enorme schade die de aardbeving aan haar huis veroorzaakte in de oude stad in Marrakesh.
Volledig scherm
Een vrouw bekijkt de enorme schade die de aardbeving aan haar huis veroorzaakte in de oude stad in Marrakesh. © AFP via Getty Images

IN BEELD. Krachtige aardbeving in Marokko maakt meer dan 1.000 slachtoffers, verschillende woningen volledig ingestort

Gisterenavond is Marokko opgeschrikt door een enorm krachtige aardbeving waarbij meer dan 1.000 doden zijn gevallen. Marokkanen worden wakker met de nasleep van wat volgens lokale media “de zwaarste aardbeving ooit” is. Bekijk hier de ravage die de aardbeving heeft aangericht. Volg al het nieuws over de aardbeving via onze liveblog.

7 reacties

  • Christine Laevers

    8 maanden geleden
    Als Marokko gevoelig is voor aardbevingen en dat geweten is, hoe komt het dan dat er binnen de vijf uur geen helicopters en drones zijn om de toestand op te meten in de rurale dorpen in de bergen ? Dat zal iets zijn voor binnen tien dagen of zo ? Er moesten al lang rescueteams met honden aan het werk zijn. Met een houweel gaat het niet lukken hoor. Gelukkig is er een enorme solidariteit onder de mensen die niet wachten op staatshulp die te laat komt voor velen.
  • jacques vermeersch

    8 maanden geleden
    Ik hoop dat die mensen ook hulp krijgen van hun koning en zijn rijkdom veel sterkte voor die mensen
  • Jo Kuppens

    8 maanden geleden
    Sterkte voor mijn vrienden en kennissen ginder. Maar stop aub met te zeggen dat dit de zwaarste aardbeving is van Marokko. Remember Agadir 1960. 15.000 slachtoffers.
  • jan arnouts

    8 maanden geleden
    Veel sterkte aan de familie en vrienden van de slachtoffers
  • Patrick De Poen

    8 maanden geleden
    Het is daar dat de Afrikaanse plaat tegen de Euraziatische plaat is gebotst. Dat gebeurt heel regelmatig in het Middellandse zeegebied. Iedereen die daar woont of op reis gaat moet daar rekening mee houden.