Archieffoto van het Kapermolenzwembad.

Politie pakt minstens vijf amokmakers op die moeilijkheden veroorzaken aan zwembad Hasselt

De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft minstens vijf jongeren uit het Brusselse administratief aangehouden. Ze veroorzaakten in Hasselt moeilijkheden in het Kapermolenzwembad, in de binnenstad en aan de stationsbuurt. Dat bevestigt de politie aan persagentschap Belga.

De jongeren uit het Brusselse maakten amok in het Kapermolenzwembad en verstoorden de rust van de andere zwembadbezoekers. Toen het zwembadpersoneel de situatie niet onder controle kreeg, werd de politie LRH om bijstand gevraagd.

Op een bepaald ogenblik werden alle aanwezigen gevraagd het terrein te verlaten. Er was nog een duizendtal badgasten aanwezig toen de deuren vervroegd dicht gingen.

De politie maakte de jongeren duidelijk om richting het station te trekken, maar onderweg pleegden sommigen nog winkeldiefstallen in de binnenstad. De geïdentificeerde relschoppers zullen een GAS-boete in de bus krijgen, samen met een plaatsverbod voor de buurt rond het zwembad.

Hoger inkomtarief

Voor de Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA) is de maat vol. Hij overweegt een hoger inkomtarief voor niet-Hasselaren die het Kapermolenzwembad willen bezoeken, schrijft Belga.

Zondag opent het zwembad opnieuw de deuren, maar met extra security en politiemensen. Voorbije zomer waren er ook al problemen genoteerd.

Meest gelezen