“Vanavond en vannacht wordt het zeer zwoel”

Vandaag liep de temperatuur op de meeste plaatsen in Limburg op naar 31 a 32°C. Lokaal was het op een beschut plekje in de buurt van muren nog wat warmer, maar dat mag uiteraard niet als een referentiemeting worden gezien.

Ruben Weytjens

Vanavond en vannacht wordt het zeer zwoel. We krijgen een recordwarme nacht naar maandag met minima die nagenoeg overeenkomen met de normale maxima voor deze tijd van het jaar, zijnde een graad of 20. Het blijft droog met hoge sluierwolken.

Maandag draait de zwakke wind stilaan naar het westen. Daardoor wordt er langzaam maar zeker vochtigere lucht aangevoerd, maar in eerste instantie resulteert dit enkel in dunne hoge sluierwolken. De temperatuur klimt voor een laatste keer dit jaar tot in de buurt van 30°C. In het oosten van onze provincie kan er mogelijk zelfs nog 31°C inzitten indien de stapelbewolking lang genoeg op zich laat wachten. Het zal hoe dan ook zwoel gaan aanvoelen.

In de loop van de namiddag zullen er zich stapelwolken vormen. De kans dat zo’n wolk al vóór zonsondergang resulteert in een bui is klein, maar niet uitgesloten. Na zonsondergang (rond 20 uur) neemt de kans op buien toe. Het westen van de provincie maakt hierop een grotere kans dan het oosten. Sommige buien kunnen intens zijn en gepaard gaan met onweer.

In de nacht naar dinsdag blijft de kans op buien aanwezig. We komen in koelere luchtmassa’s terecht maar vanwege de wolkenvelden wordt het nog niet koeler dan een graad of 17.

Bekijk hier het weer van de komende dagen.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer