AP
Volledig scherm
© AP

TERUGLEZEN LIVE. Rusland wil weer tanks uit Sovjettijdperk bouwen - Oekraïne boekt vooruitgang in zuiden, hevige gevechten in oosten

Zondag is de laatste dag dat kan worden gestemd in lokale Russische verkiezingen, ook in de door de Russen bezette gebieden in Oekraïne. Rusland heeft in de nacht van zaterdag op zondag 32 drones met explosieven naar Oekraïne gestuurd, waarvan er 25 neergehaald konden worden. Er zou één gewonde zijn gevallen door vallende brokstukken. Dat zegt het Oekraïense leger zondag.

  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”
    Play

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. KIJK. “Er mag iets meer pit inzitten”: boer Bert weet al na één date of een vrouw bij hem past of niet
    Play
    tv

    KIJK. “Er mag iets meer pit inzitten”: boer Bert weet al na één date of een vrouw bij hem past of niet

    Vlasser Bert (28), die in de vorige aflevering van ‘Boer zkt vrouw’ werd geïntroduceerd, mag opnieuw op date. Zijn eerste afspraakje met Isaline was niet meteen een succes, maar misschien valt Celine wel in de smaak. Bert is wel een believer van liefde op het eerste gezicht, en dus moet de vonk voor hem meteen overslaan. De boot waarin hij Céline mee op date neemt, heet ‘Sjansaar’. Zou het een metafoor kunnen zijn voor Bert vandaag?