© BFM, atv

Botsing tussen plezierjacht en duwboot op Albertkanaal in Massenhoven - BFM

Botsing tussen plezierjacht en duwboot op Albertkanaal in Massenhoven

Op het Albertkanaal zijn zaterdagavond twee boten met elkaar in botsing gekomen. Het gaat om een plezierjacht en een duwboot. Een opvarende die bij het incident lichtgewond geraakte, werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 22u op het Albertkanaal ter hoogte van het Boothuys aan de Robert Orlentstraat in Massenhoven (Zandhoven). Een plezierjacht en een duwboot kwamen er met elkaar in botsing. Bij de aanvaring belandden twee opvarenden van het plezierjacht in het water, ze konden evenwel in veiligheid gebracht worden. Een van hen, een vrouw, raakte wel lichtgewond. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. “De andere persoon raakte niet gewond”, zegt de federale politie.

De post Zandhoven van de Brandweer Zone Rand kwam ter plaatse. Het gehavende plezierjacht werd naar de kant van het kanaal gesleept. De scheepvaartpolitie zal de omstandigheden van de aanvaring verder onderzoeken. “Voorlopig kunnen we daarover nog geen uitspraken doen”, aldus de politie.

© bfm

© bfm

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV